Gabriela Firea: Nu se pune problema opririi apei calde în Capitală

27 Sep 2016 | scris de Cristi Semeghin
Gabriela Firea: Nu se pune problema opririi apei calde în Capitală

Totodata, Primarul General a explicat ca RADET, care este in subordinea Primariei Generale, a solicitat intrarea in insolventa pentru a-i proteja pe locuitorii din Bucuresti, „deoarece ELCEN solicita plata unei datorii istorice care nu este inclusa in contabilitatea Primariei Generale si nu aveam nici o forma legala si nici o justificare sa platim acele penalitati la penalitati, exact cum a fost pe timpul bulei imobiliare a creditelor care erau facute din pix”.

In ceea ce priveste oprirea gazelor furnizate de Romgaz catre Elcen, edilul sef a explicat ca „ELCEN a mai achizitionat gaze in perioada anterioara, mai are si pe stoc, ii asigur pe bucuresteni ca nu se pune problema sa nu mai aibă apa calda, conform amenintarilor din partea Romgaz.

Pana la sfarsitul anului, Primaria Capitalei va plati catre RADET, iar RADET va putea face plati in continuare catre ELCEN si ELCEN catre Romgaz, Distrigaz si Transgaz suma de 193 milioane lei, adica 42 milioane euro, sume care sunt prevazute in buget la capitolul subventie.

Populatia a platit la zi factura, deci nu are de ce sa fie pedepsita din cauza unor litigii comerciale sau neintelegeri dintre doua companii ale statului. Problema acum este de competenta Guvernului".

In ceea ce priveste implicarea autoritatii centrale in aceasta situatie, Gabriela Firea a declarat ca Guvernul trebuie sa gaseasca solutii urgente in acest sens, „iar corespondenta dintre cele doua institutii ale guvernului, Romgaz si ELCEN, sa fie facuta fara a mai speria populatia si fara a mai aduce in discutii bucurestenii care isi platesc aceste facturi la zi. Eu am datoria sa ii apar pe bucuresteni, nu anumite grupuri de interese, voi merge pana la capat”.

"Sunt deschisa dialogului cu Premierul Romaniei, cu vicepremierii Dancu si Borc, am tinut legatura permanent cu ministrul energiei iar CA Radet a initiat, deja, consultari cu reprezentantii creditorilor, astfel incat sa existe o predictibitate in ceea ce priveste platile pe acest circuit al decontarilor intre structurile implicate", a concluzionat Primarul General".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră