Fostul şef al ANAF, scrisoare deschisă pentru Procurorul General: „Acest dosar conţine, în ceea ce priveşte presupusa mea implicare, probe fabricate“

27 Feb 2017 | scris de Jeanina Nastase
Fostul şef al ANAF, scrisoare deschisă pentru Procurorul General: „Acest dosar conţine, în ceea ce priveşte presupusa mea implicare, probe fabricate“

Gelu Diaconu, fostul sef al ANAF, îi adresează o intrebare Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar: de ce orice funcţionar român răspunde pentru faptele sale, mai putin magistratii care dispun dicretionar si pot distruge intr-o clipa vietile si carierele oamenilor?

Gelu Diaconu i-a trimis, în urmă cu câteva zile, o scrisoare deschisa lui Augustin Lazar, cerandu-i sa militeze si sa sprijine crearea unui cadru legal pentru tragerea la raspundere a tuturor celor care afecteaza interesele generale ale societatii, dar, mai ales, drepturile si libertatile cetatenilor. Gelu Diaconu ii ofera Procurorului General propriul sau caz, aratandu-i ca procurorii DNA i-au distrus iremediabil cariera, printr-un dosar facut pe probe fabricate si rastalmacite. Iar raspunzatori pentru asta sunt, precizeaza Diaconu, sefa DNA Laura Kovesi, alaturi de procurorii DNA Claudiu Dumitrescu si Doru Tulus.

Fostul sef al ANAF ii transmite lui Augustin Lazar ca la intrebarile pe care i le adreseaza nu se poate raspunde cu celebra sintagma uzitata de doctorita Kovesi: „Noi suntem DNA”. In opinia lui Diaconu, acesta nu poate fi raspunsul lui Augustin Lazar, mai ales ca Procurorul General are o cariera “construita in timp si nu peste noapte sau sub cumplita rusine a banuielii de plagiat”.

 

Iata scrisoarea adresata Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar de catre fostul sef al ANAF Gelu Diaconu:

 

Scrisoare deschisa adresata domnului procuror general Augustin Lazar

Ma adresez dvs. deoarece in conformitate cu art 131(1) din Constitutia Romaniei dvs. Reprezentati 'interesele generale ale societatii si apara(ti) ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor' si pentru ca exista o dezbatere aprinsa in societatea romaneasca referitoare la necesitatea unei legi a raspunderii magistratilor.

Ca si dvs., mi-am construit cariera publica plecand de la statutul de stagiar pana la functii publice de responsabilitate majora. In 2015, ma trezesc suspect, apoi inculpat, intr-un dosar cu alti subiecti ai unor infractiuni cu care nu am avut nici cea mai mica legatura. Automat sunt eliberat din functia publica de sef ANAF, fiind 'martelat' in mass-media consecinta a comunicarii insidioase in spatial public facute de DNA. Din prima clipa ma apar public dar si institutional folosindu-ma de toate mijloacele avute la indemana, disproportionat de putine fata de agresiunea mediatica provocata de DNA.

Prin urmare cariera imi este distrusa iremediabil nu numai in propria tara dar si in plan international unde mi se blocheaza accesul la o profesie adecvata experientei.

Astazi, dosarul in care sunt implicat este intors de ICCJ la DNA pentru refacerea probatoriului. Va declar si dvs., asa cum am mai facut-o si cu alte ocazii public, ca acest dosar contine, in ceea ce priveste presupusa mea implicare, probe fabricate, rastalmacite sau de-a dreptul trecute sub tacere.

Procurorii Kovesi, Dumitrescu si Tulus, in ordinea functiilor detinute, sunt cu totii RESPONSABILI de 'agatarea' mea in acel dosar deoarece faptele incriminate constau in semnarea a doua circulare care au fost nu numai perfect legale ci si absolut necesare statului roman!

Si atunci, domnule procuror general, de ce acesti magistrati/ functionari ai statului roman nu pot fi facuti raspunzatori pentru faptele lor? De ce sute de mii de angajati care asigura functionarea statului roman pot sa aiba sabia lui Damocles (a abuzului in serviciu!) zilnic deasupra capului iar colegii dvs. Nu?(http://m.ziare.com/augustin-lazar/procurorul-general-respinge-legea-raspunderii-magistratilor-slabim-raspunderea-functionarilor-dar-sa-inhibam-magistratii-nu-vi-se-pare-asa-ca-o-agenda-ascunsa-1455211)

De ce acestia pot dispune discretionar de libertatea, cariera, afacerea, familia, soarta celorlalti concetateni fara nici o raspundere? Dar despre paralizarea activitatii unor intregi institutii ale statului roman de frica abuzurilor unor astfel de procurori nu v-a adus nimeni la cunostinta?

Nu cred ca raspunsul la aceste intrebari poate fi: 'doar pentru ca noi suntem DNA'. Nu poate fi raspunsul dvs., un om cu o cariera construita in timp si nu peste noapte sau sub cumplita rusine a banuielii de plagiat!

Asadar, in calitatea pe care o aveti, va rog militati pentru crearea cadrului legal necesar tragerii la raspundere a tuturor cetatenilor acestei tari pentru faptele lor indreptate impotriva 'intereselor generale ale societatii' dar, mai ales, impotriva 'drepturilor si libertatilor cetatenilor'.

pentru ca asa va obliga Constitutia si nu circumstantele unei functii detinute temporar.

Va multumesc,

Diaconu Gelu Stefan“

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră