La șase ani, trimisă pe stradă la cerșit, norma: 10 lei pe săptămână (VIDEO)

25 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
La șase ani, trimisă pe stradă la cerșit, norma: 10 lei pe săptămână (VIDEO)

Marina locuiește împreună cu ceilalți șapte membri ai familiei sale într-o singură cameră: mama, o soră și doi frați, un singur pat și o singură saltea. Culmea, unul dintre frați e căsătorit și are la rândul său un copil, de trei ani!

Toată adunătura asta de oameni care ar putea munci, orice, preferă să trăiască din alocația celor două fetițe.

"Marina iese singură pe străzi încă de la vârsta de 4 ani. O văd zilnic când pleacă să cerșească. Mama și fratele ei mai mare îi impun să iasă la cerșit. Acesta este singurul lor venit în casă pe lângă alocație. Nici mama fetei și nici fratele ei mai mare nu muncesc, dar trimit copilul ăsta lipsit de apărare în stradă, să le aducă bani, și ei stau și beau, fumează și se droghează. Aud mereu scandaluri la ei, nu este un mediu favorabil pentru acești copii. Sunt niște suflete chinuite", a povestit una din vecine pentru bzi.ro


"Pe aceasta fetita o vad aproape zilnic, pe langa cafeneaua Times. Intr-o seara, din pacate, era drogata cu prenandez si nu exagerez am pus-o sa sufle si mirosea foarte puternic. Din cate am inteles, nu ar fi prima data. Cand o intrebi de parinti, spune mereu lucruri diferite. Ori asa e invatata, ori are probleme de memorie. Un coleg de-al meu a sesizat Protectia Copilului, dar i s-a spus ca atunci cand vor fi mai multe plangeri, se vor lua masuri," spune Emanuela Sfichi, chelnerita la Times.

"Nu este adevarat ce spun vecinii, poate ca așa pare la prima vedere, dar noi nu i-am trimis niciodată la cerșit. Marina, când vine de la școală lasă geanta și pleacă. Noi suntem cu gândul că ea este pe afară la joacă cu copiii, nu avem de unde să știm pe unde merge. De câteva ori, ne-am trezit cu ea la ușă însoțită de polițiști sau vreun străin, dar ce putem să-i facem, doar nu o vom închide în casă, așa mai câștigă și ea câte ceva", dezmite fratele Marinei, în viziunea sa, acuzațiile vecinilor.

Povestea Marinei e tristă. Din păcate, tristețea coboară în din ce în ce mai multe familii din România, în care copiii sunt aduși pe lume doar ca potențiale surse de venit - alocația primită de la stat, trimiși pe stradă la cerșit, vânduți, abuzați, lipsiți de orice urmă de zâmbet atunci când viața ar trebui să fie doar plină de zâmbete.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră