Expoziția "#Find_Us", dedicată fotografilor care au fost în clubul Colectiv în noaptea tragediei, vernisată, sâmbătă, la Hanul Gabroveni

12 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Expoziția

"Am hotărât ca din printurile care se află aici să facem o serie limitată de 15, cele care sunt expuse aici vor primi primul număr din serie și vor fi mai valoroase. Acestea vor fi vândute la licitație, iar celelalte până la numărul 15 vor fi vândute la preț fix, de 200 de lei. Există cineva care va face o centralizare a cererilor și, la finalul expoziției, le vom tipări și le vom livra prin curier celor care doresc", a declarat sâmbătă fotograful Ciprian Vlăduț. Potrivit organizatorilor, manifestarea a fost creată pentru a ajuta fotografii din Colectiv, urmând ca, în timpul expoziției, să fie făcute donații și să fie vândute lucrări.

"Beneficiarii sunt fotografii expuși în această sală, respectiv 10 la număr. Am vrea să îi ajutăm pe cei care vor să se recupereze", a mai spus Ciprian Vlăduț.

În total, expoziția "#Find_Us" cuprinde 200 de fotografii, expuse în două încăperi de la etajul întâi al Hanului Gabroveni.
Numele expoziției — "#Find_Us" — reprezintă un omagiu adus fotografului de concert Claudiu Petre, care folosea, în lucrările sale, hashtag-ul "Find_Me". Claudiu Petre a murit în incendiul de la Colectiv.

De altfel, comunitatea fotografilor de concert intenționează să folosească acest nume și imaginea simbolică a unei diafragme foto în forma literei C, de la Colectiv, pentru o asociație a acestei branșe. Expoziția de fotografie cuprinde imagini cu trupe și artiști din concerte live, printre care Roger Waters, Robbie Williams, Depeche Mode, Judas Priest, Korn, Rammstein, Madonna, Șuie Paparude, Kempes sau Luna Amară.

Inițiatorii acestei expoziții vor deschide, pe 22 decembrie, o expoziție cu 50 de fotografii ale trupei Goodbye to Gravity, la Casa Filipescu Cesianu din Capitală. Această a doua expoziție va fi deschisă publicului până pe 31 ianuarie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră