Dumneavoastră din ce bani aveți mașina asta? Director la stat: "De la mă-ta!" (VIDEO)

29 Iun 2016 | scris de Cristi Semeghin
Dumneavoastră din ce bani aveți mașina asta? Director la stat:

Andrei Drăgilă este directorul societății Horticola Timișoara, care se ocupă cu servicii de amenajare și întreținere spații verzi, mobilier urban, parcuri, producție plante, arbori și arbuști.

În ziua în care habar n-avea că o să devină extrem de impopular printre internauți și nu numai, Andrei Drăgilă se afla la capătul stins al unei țigări fumengânde, la volanul unui BMW X5, într-o zonă pietonală din Timișoara, în care circulația la ora respectivă era interzisă.


Povestirea lui Radu Lupașcu

Context: Intr-o dimineata dau peste un individ iesit la plimbare cu X5-ul (cat de original!) in zona pietonala ...aceeasi zona in care tu esti amendat daca esti prins pe bicicleta. Il intreb politicos daca s-a ratacit cumva; se dovedeste a fi doar prea important (dupa parerea lui) si prea grabit (tot parerea lui) ca sa parcurga pe propriile picioare distanta de vreo 800 de metri (de-a dreptul intercontinentala) dintre sediul Horticultura SA si Posta Mare, unde spune marele om ca avea treaba. Eroul nostru este directorul general al Horticultura SA (doctor si inginer pe deasupra ...damned overachievers), o firma a carei principala activitate - din cate imi dau eu seama - e capusarea primariei Timisoara. Evident ca "are el o hartie care zice ca are dreptul" si "politia locala o sa confirme asta", dar facem pariu ca autorizatia respectiva nu se aplica masinilor personale ale angajatilor Horticultura care ar transforma Zai-ul in drive-through daca ar fi dupa ei? La cat de rapid a parasit incinta dupa ce l-am inclus intr-o teleconferinta cu politia locala (0256.968... dar nu-ti fa iluzii ca o sa se deranjeze cineva pentru tine, doar nu le platesti tu indirect salariile), pariul ala pare destul de sigur. Filmarea incepe dupa ce domn' director m-a amenintat ca "scoate pulanul" si "ma rezolva el" ... as plati bani buni s-o vad pe asta.

P.S. Omul pare convins ca ma roade invidia ca si-a luat el X5 (sa moara dujmanii) ...stai linistit, puiule, nu-si face nimeni iluzii ca vreun leu din banii aia era din munca cinstita. Suna-ma cand castigi primii bani care nu-s din afaceri cu statul.
P.P.S Respectul nu se datoreaza, se castiga.

Explicația directorului Horticola SA

După o asemenea întâmplare, domnu' director Drăgilă a trebuit să ofere evident o versiune proprie. El a spus că mașin pe care o conducea se găsea în zona pietonală doar fiindcă dorea să întoarcă, pentru că se grăbea să ajungă la o intervenție care presupunea degajarea unor arbori dărâmați de furtună.
"A venit un om de-a dreptul nesimţit. I-am explicat că e o situaţie neplăcută şi nu pot merge pe jos. M-a ameninţat că face poză. Ştiţi ce a făcut? Venea şi trăgea de maşină. Cum îşi permite treaba asta? Nu m-a lăsat să plec cu maşina", a declarat directorul Horticultura pentru adevărul.ro.

"Stau să dau explicaţii la oricine de pe strada asta?”, a explicat Drăgilă referirea la faptul că „este maşina mea privată”.

"E normal să te pui în faţa unei maşini. Au venit ceilalţi doi băieţi care erau acolo, şi i-au spus să ne lase în pace să ieşim, dar asta nu a mai filmat. A fost de-a dreptul nesimţit. Sincer, vă spun. A tras de uşa de la maşina şi atunci categoric i-am spus: ‹‹Dom’ne, dacă îţi trag una, nu ştiu ce îţi fac. Cum îţi permiţi să tragi de maşina mea?››. Sunt situaţii de urgenţă când trebuie să acţionezi. Pe mine mă chema primarul, ce făceam? Nu puteam să plec că trebuie să dau explicaţii la toţi nebunii din Timişoara", a mai spus şeful de la Horticultura.

__________________________

Declaraţia de avere a şefului de la Horticultura
Potrivit propriului CV, Andrei Drăgilă este şef la Horticultura, societate responsabilă cu administrarea spaţiilor verzi din Timişoara, din 1991. Declaraţia de avere a lui Drăgilă din 2016 nu este încă disponibilă. Potrivit declaraţiei de avere postate anul trecut, şi care reflectă veniturile din 2014, Drăgilă deţine 3,5 hectare de teren agricol moştenite în Caraş-Severin şi 10 ha de teren agricol cumpărate în 2007, la Orţişoara.

Şeful Horticultura deţine împreună cu soţia o casă de 835 de mp în Timişoara, obţinută în 2002, în urma unui schimb imobiliar. Împreună cu soţia, Drăgilă mai deţine o pensiune de 460 mp, o casă de locuit de 75 de mp şi o casă moştenită în Caraş-Severin. Potrivit declaraţiei de avere de anul trecut, directorul Horticultura se plimbă cu o „Dacia 1310 berlineză”, fabricată în 1995. Drăgilă nu are conturi în bancă sau datorii, dar a moştenit bijuterii în valoare de 5.500 de euro. În 2014, şeful Horticultura a câştigat 130.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de peste 10.000 de lei. În declaraţia de avere, soţia lui Drăgilă nu figurează cu niciun venit.

__________________________

Concluzia e că în România, pentru unii, devine din ce în ce mai dificil să se comporte civilizat, în special când ocupă o funcție, lucru ce îi face să se simtă atât de speciali, atât de aleși , atât de... De exemplu, cât l-ar fi costat pe domnul director Drăgilă să fie drăguț cu "nebunu'" care se întreba ce caută cu mamutul de X5 pe un spațiu pietonal? Mai nimic, nu? 

Citește și:

Sondaj de ULTIMĂ ORĂ în SUA, cu rezultat surpriză. CUTREMUR la prezidențiale

Dumneavoastră din ce bani aveți mașina asta? Director la stat: "De la mă-ta!" (VIDEO)

BREXIT. Iohannis a anunțat ce urmează să se întâmple cu românii din Marea Britanie (VIDEO)

Turcii renunță la ofertele all-inclusive: Dezastrul abia începe!

Ponta se afla la Istanbul când au avut loc atentatele: "Eram în mașină, la 10 minute de aeroport"

Imagini de colecție! Papa Francisc coborând dintr-un Logan alb, în Armenia (VIDEO)

MOMENTE DRAMATICE într-un parc de distracții! Un roller-coaster a deraiat și a intrat într-un carusel (VIDEO)

Cum a câștigat un britanic 220 de milioane de lire într-o singură zi din BREXIT

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră