Doar 1% dintre elevii lumii sunt la același nivel de performanță cu această româncă

19 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
Doar 1% dintre elevii lumii sunt la același nivel de performanță cu această româncă

O elevă de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa a obţinut punctajul maxim la proba de matematică de la Bacalaureatul american SAT.

Numele său este Roxana Vătămanu. Roxana este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa și a susținut în luna ianuarie Scholastic Assessment Test (SAT) la Matematică și Chimie.
La Matematică, modulul cel mai dificil al testelor, a reușit să obțină punctaj maxim - 800 de puncte, înscriindu-se astfel în selectul procent de 1% al elevilor din întreaga lume care au reușit acest lucru.

"Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exerciţiu, fiind acordată o mai mare importanţă ideii de rezolvare, mai mult decât abilităţilor de calcul, care pot fi efectuate cu ajutorul calculatorului“, a declarat Roxana pentru adevărul.ro.

Ea este foarte mulţumită de rezultatul obținut, care îi poate deschide posibilitatea de a urma specializarea pe care și-o dorește - Inginerie Chimică - la unele din cele mai prestigioase universități din Statele Unite.

Un alt lucru de admirat la Roxana este faptul că acordă meditații gratuite la matematică elevilor de gimnaziu, care nu au posibilitatea de a se instrui suplimentar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră