Departamentul de Stat: Dragnea şi cei doi copii ai săi au interdicţie de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupţie

05 Sep 2019 | scris de Mediafax
Departamentul de Stat: Dragnea şi cei doi copii ai săi au interdicţie de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupţie

Liviu Dragnea şi familia sa au interdicţie de a intra în Statele Unite din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupţie, a anunţat joi Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

”Secretarul de stat Michael R. Pompeo i-a interzis public intrarea în Statele Unite fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, din cauza implicării în fapte de corupţie”, se arată în comunicat.

”În cazurile în care secretarul de stat deţine informaţii credibile cu privire la implicarea oficialilor guvernelor străine în cazuri importante de corupţie, aceste persoane şi cei mai apropiaţi membri ai familiilor acestora nu sunt eligibili pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

De asemenea, cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea, au primit interdicţie de a intra pe teritoriul SUA.

Liviu Dragnea a fost încarcerat, pe 27 mai 2019, la Penitenciarul Rahova. El este condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. În locul său, la conducerea PSD a venit Viorica Dăncilă.

Redăm comunicatul integral, difuzat de Ambasada Statelor Unite la București:

DEPARTAMENTUL DE STAT AL SUA
Biroul Purtătorului de cuvânt

NOTĂ DE PRESĂ

5 septembrie 2019

Desemnare publică a cetățeanului român Liviu Nicolae Dragnea drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție

Secretarul de stat Michael R. Pompeo îl desemnează în mod public pe fostul președinte al Camerei Deputaților a României, Liviu Nicolae Dragnea, drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție. Această desemnare este facută în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Secțiunea 7031(c) stabilește că, în cazurile în care secretarul de stat deține informații credibile că oficiali ai guvernelor altor țări au fost implicați în acte semnificative de corupție, acele persoane precum și membrii apropriați ai familiei nu sunt eligibili să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite.
De asemenea, legea impune ca secretarul de stat să desemneze în mod public sau în particular pe acești oficiali și membrii apropriați ai familiei. În afară de desemnarea domnului Dragnea, secretarul de stat îi desemnează drept ineligibili pentru intrarea pe teritoriul SUA pe cei doi copii ai domnului Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.
Acțiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate să lupte împotriva corupției și să sprijine statul de drept în România”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră