DECIZIE DEFINITIV ULUITOARE! Doi traficanţi de carne vie care acţionau după metoda „loverboy” au fost condamnaţi cu suspendare

26 Iul 2015
DECIZIE DEFINITIV ULUITOARE! Doi traficanţi de carne vie care acţionau după metoda „loverboy” au fost condamnaţi cu suspendare
Marian Verenciuc, fost șef al organizaţiei de tineret al PDL Botoșani, Cristinel Grigoraș, fratele său și Matei Sergiu Buga, prietenul lor, au pus la cale un plan bine elaborat, prin care mai multe tinere din nordul ţării au fost traficate în Grecia. Sechestrate, bătute și obligate să se prostitueze. Doar doi dintre ei au fost trimiși în judecată. Procesul a durat 4 (patru) ani și jumătate. Iar verdictul final este INCREDIBIL. Cei doi au primit pedepse cu suspendare. Asta în vreme ce femei care, din sărăcie, fură lalele sau o jucărie pentru copil, primesc pedepse cu executare și stau în pușcărie.

Vrăjeau fetele și le convingeau să plece în Grecia

Potrivit rechizitoriului DIICOT Iași, Marian Verenciuc racola personal victimele din Botoșani. Le invita în cluburi și discoteci, unde le plătea consumaţia, afla care este starea materială şi familială a lor, întreţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le spunea că le poate asigura locuri de muncă bine plătite în Grecia, ca baby-sitter sau ca dame de companie.

De pe raza judeţului Iaşi, Verenciuc îşi racola victimele prin intermediul lui Sergio Matei Buga, pe care îl cunoştea de mai mult timp, părinţii acestora fiind prieteni de familie. La rândul său, Buga a apelat la ajutorul unor colegi de clasă de la Liceul Sportiv din Iaşi pentru identificarea şi racolarea tinerelor. El folosea aceleaşi tehnici de recrutare a victimelor ca şi Verenciuc.

După ce reuşea să-şi convingă victimele racolate să meargă în Grecia, Buga îl anunţa pe Verenciuc, iar acesta venea la Iaşi şi se întâlnea cu ele, convingându-le că au luat o decizie bună, apoi stabileau detaliile plecării lor. Marian Verenciuc (foto) îi recompensa pe Sergio Matei Buga, precum şi pe alte persoane care îl ajutau în racolarea victimelor, cu diferite sume de bani sau obiecte, pentru fiecare tânără pe care aceştia o convingeau să meargă în Grecia.




Ulterior, Verenciuc, personal sau prin interpuşi, obţinea paşapoarte pentru fete, le cumpăra haine, le ducea la saloane de cosmetică şi organiza transportul acestora până în Grecia, via Italia, unde erau preluate de către fratele său vitreg, Cristinel Grigoraş. Verenciuc suporta toate cheltuielile, pe care şi le recupera de la victime din primele lor câştiguri în Atena.

Victimele erau sechestrate, ameninţate și violate

Mai departe, Cristinel Grigoraş prelua fetele, le caza în apartamentul pe care-1 avea închiriat în oraşul Atena, le lua documentele de identitate şi nu le permitea să iasă din apartament neînsoţite. Ulterior, acesta le angaja în cluburi de noapte ca „dame de companie” sau în stabilimente special destinate pentru practicarea prostituţiei, sumele de bani obţinute de către victime fiind confiscate de el în totalitate. Pentru a le obliga să se prostitueze, Grigoraş le abuza fizic şi psihic, lovindu-le, ameninţându-le şi violându-le în mod repetat. Victimele erau agresate şi atunci când refuzau să-1 mai asculte sau îi spuneau că nu mai vor să stea la el, ori îi cereau să le lase să se întoarcă în România. Sumele de bani obţinute de Cristinel Grigoraş din exploatarea fetelor, îi reveneau lui şi fratelui său, Marian Verenciuc, acesta din urmă primindu-şi partea prin transferuri bancare efectuate prin intermediul Agenţiei Smith&Smith, Western Union sau în mod direct, când ajungea în Grecia.

O condamnare târzie și în bătaie de joc

Procurorii DIICOT au precizat că, de pe urma exploatării fetelor, Marian Verenciuc și Cristinel Grigoraș ar fi câștigat, în total, 76.000 de euro.

Ȋn decembrie 2010, dosarul a fost trimis în instanţă, doar doi dintre cei trei membri ai reţelei, Marian Verenciuc și Matei Sergiu Buga, fiind puși sub acuzare.

Abia la 13 martie 2014, Tribunalul Iași l-a dat sentinţa: Marian Verenciuc a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Matei Sergiu Buga – la 4 ani de închisoare. Judecarea contestaţiile făcute de cei doi a mai durat încă un an și patru luni, iar la finalul procesului, Curtea de Apel Iași a dat o decizia definitivă și uluitoare. Adică definitiv uluitoare. 

Marian Verenciuc a primit o pedeapsă de 2 ANI CU SUSPENDARE, iar  Matei Sergiu Buga, cel de-al doilea acuzat din dosar, a fost făcut fericit cu o pedeapsă de 1 AN ŞI JUMÃTATE CU SUSPENDARE.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră