Ce-i motivează pe unii să intre cu maşina în gardul Guvernului? Iată răspunsul protagonistului

23 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Ce-i motivează pe unii să intre cu maşina în gardul Guvernului? Iată răspunsul protagonistului

 Potrivit unor surse din Poliție, citate agerpres.ro.,  bărbatul care a produs incidentul de vineri urmează să fie citat săptămâna viitoare pentru alte declarații, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și distrugere. Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1.  „Având în vedere împrejurările producerii evenimentului și în urma audierii acestuia, au fost declanșate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și distrugere, cercetări coordonate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1“. 

Mesajul bărbatului care a intrat cu maşina în gardul Guvernului 

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost dat afară, duminica trecută, de la televiziunea la care lucra. Ieri a încercat să intre cu maşina în curtea Guvernului, chiar pe poarta destinată oficialilor.  „Gestul în sine nu avut nicio legătura cu mesajul transmis. E ceva separat şi a vrut să atragă atenţia asupra mesajului, au fost două lucruri care n-au avut practic legătura între ele.  Mesajul a fost unul foarte simplu, a fost un mesaj care a vrut să transmită oamenilor simpli detaşare faţă de violenţă şi solidaritate crescută faţă de cetăţenii României şi a fost un mesaj care să vină cumva cu lucrurile care merg bine în ţara asta”, a declarat el.

Cazul Sobaru, în 2014

Un astfel de accident s-a întâmplat în septembrie 2014, angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat cu maşina în gardul de la Palatul Victoria, ulterior fiind imobilizat de jandarmi, care l-au dus la Secţia 1 de Poliţie. Atunci, Sobaru nu a oprit la bariera de la intrare şi a strigat jandarmilor  :"Vă place cum arată ţara asta ?", intrând în forţă, dinspre Piaţa Victoriei, în una dintre cele două porţi centrale ale clădirii Guvernului, cea prin care maşinile demnitarilor ies din curte, fără să încetinească.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră