REVOLTĂTOR! Copil bolnav de ADHD, lăsat singur în casă de asistenta maternală, ca un animal de companie, în grija unei vecine!

22 Ian 2016 | scris de Cristi Semeghin
REVOLTĂTOR! Copil bolnav de ADHD, lăsat singur în casă de asistenta maternală, ca un animal de companie, în grija unei vecine!

Asistenta maternală a unui copil în vârstă de 13 ani, diagnosticat cu ADHD, a considerat că poate pleca să-și viziteze fiica aflată în Marea Britanie fără să mai anunțe Direcția pentru Protecția Copilului, lăsând singur-singurel băiatul pe care îl avea în grijă.

Timp de zece zile, băiatul bolnav a avut parte de exact atâta atenție cât beneficiază un animal de companie sau ghivecele cu plante dintr-un apartament ai cărui proprietari au plecat în concediu și le cer vecinilor să aibă grijă de ele.

Femeia a motivat gestul apelând la înțelegerea celorlalți: "Voiam să fiu și eu aproape de copilul meu, una e când vorbești la telefon și la laptop și alta când ești aproape de el", a declarat ea unui reporter Antena 1.

A schimbat doar locurile, fiind aproape de fiica sa și vorbind prin intermediul internetului cu copilul lăsat singur în casă și în grija unor vecini, care îi administrau tratamentul și îi dădeau să mănânce.

Asistenta maternală a fost plecată din țară între 18 și 29 decembrie și nu s-ar fi întors dacă situația nu ar fi fost adusă la cunoștință Direcției pentru Protecția copilului care a somat-o să se întoarcă.

De ce a procedat așa? Pentru că îi era frică să nu piardă din banii oferiți de stat pentru asistarea copilului...
Deși îl avea în grija sa de la vârsta de un an, deci de aproape doisprezece ani, se pare că în asistenta maternală nu s-a înfiripat nici măcar un dram de compasiune pentru băiețelul bolnav, acesta fiind doar o sursă de venit, fără prea multă muncă, fără prea multă bătaie de cap.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră