Cod galben de ninsori abundente în 28 de județe. HARTA ZONELOR AFECTATE

25 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Cod galben de ninsori abundente în 28 de județe. HARTA ZONELOR AFECTATE

Meteorologii au emis un Cod Galben de ninsori valabil pentru 28 de județe, valabil din 26 noiembrie, ora 06:00 până în 27 noiembrie, ora 09:00, când va ninge și se va aseza un "strat consistent de zăpadă". În intervalul menționat, precipitațiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor și se vor intensifica.

Potrivit meteorologilor, în Moldova și Transilvania și pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar stratul de zapadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50...55 km/h.

Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră