Cod galben de vânt, valabil pentru mai multe zone din ţară

19 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cod galben de vânt, valabil pentru mai multe zone din ţară

Administraţia Naţională de Meteorolgie (ANM) a emis duminică o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zona montană înaltă, valabilă până diseară, la ora 20:00. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala inclusiv în zona municipiului București.

Astfel, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60...70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Temporar vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la altitudini mai mari de 1500 m, mai ales sub formă de ninsoare. Local se vor acumula cantități ce vor depăși 15...20 l/mp.

ANM precizează că intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Oltenia și Muntenia, de peste 55...60 km/h (inclusiv în zona municipiului București), iar pe crestele înalte ale Munților Apuseni acestea vor depăși 70...75 km/h.

O altă avertizare a ANM vizează intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte, precipitații mixte în Maramureș și Transilvania, în intervalul 19 martie, ora 20 - 20 martie, ora 17.

În zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala luni după-amiază și în sud-vestul teritoriului. În vestul, centrul și nordul țării temporar va ploua, iar în Maramureș și Transilvania trecător vor fi precipitații mixte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră