Cine a avut inima să toarne smoală fierbinte pe patru cățeluși în Iași

28 Iul 2016 | scris de Cristi Semeghin
Cine a avut inima să toarne smoală fierbinte pe patru cățeluși în Iași

Cruzimea s-a petrecut la Iași, la finalul săptămânii trecute, în apropierea unui supermarket, ale cărui camere de supraveghere nu au înregistrat imagini care să permită identificarea autorului.
”Puii au în jur de două luni. Este puțin probabil să se fi băgat singuri în smoală. Chiar dacă, să zicem, ar fi fost tentați de smoală ca de ceva nou, probabil că ar fi încercat s-o atingă cu laba și apoi s-ar fi retras. E ceva instinctiv. Cel mai probabil cineva i-a surprins dormind și a aruncat peste ei o găleată cu smoală”, a declarat pentru Click Cătălin Pavaliu, directorul Sky, o fundație pentru protecția animalelor.

În ciuda chinurilor la care au fost supuși, cei patru cățeluși au șanse mari să-și revină.
”Unul dintre ei, care a avut și capul îngropat în smoală, este într-o situație mai grea, pentru că este posibil să-i fi fost afectată vederea. Am reușit să îndepărtăm smoala în proporție de 80-90% de pe corpul lor”, a mai declarat Cătălin Pavaliu.

Cățelușii vor avea nevoie de cel puțin două luni pentru recuperare. Reprezentanții Sky așteaptă acordul medicului care îi îngrijește pentru a-i duce într-unul din adăposturile fundației. ”După ce își vor încheia tratamentul, ne vom ocupa de toate formalitățile și vom începrca să le găsim o familie adoptivă”, a mai declarat Cătălin Pavaliu.

Din păcate, cazul nu este singura cruzime întâmplată în ultimul timp la Iași. ”În urmă cu aproape două luni am găsit doi căței îngropați în bitum. E greu de spus dacă este vorba despre acealși autor, pentru că pe aceștia i-am găsit în cealaltă parte a orașului. Din fericire, câinii sunt bine acum, și-au revenit complet”, a spus directorul Fundației Sky.

catelusi asfalt

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră