Cetățean iordanian, declarat indezirabil în România

29 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Cetățean iordanian, declarat indezirabil în România

Curtea de Apel București a decis declararea unui cetățean iordanian, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, carea avea drept de rezidență în țara noastră, drept persoană indezirabilă în România pentru rațiuni de securitate națională pentru o perioadă de 15 ani, informează DIGI24.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la data pronunțării. 

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash se află în România din 1991 și,  remarcându-se radicalizarea sa și propaganda dusă în mediul online în favoarea organizației teroriste Statul Islamic, a fost monitorizat de serviciile de informații în ultimul an de zile.

Procedura declarării indezirabilității

Declararea ca indezirabil este o măsură care se dispune împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfasoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Aceasta masura se dispune de Curtea de Apel Bucuresti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Procurorul sesizeaza instanta de judecata, la propunerea institutiilor cu competente in domeniul ordinii publice si securitatii nationale care detin date sau indicii temeinice ca intentioneaza sa desfasoare activitati de natura sa puna in pericol securitatea nationala.

Datele si informatiile in baza carora se propune declararea ca indezirabil pentru ratiuni de securitate nationala se pun la dispozitia instantei de judecata, in conditiile stabilite de actele normative care reglementeaza regimul activitatilor referitoare la siguranta nationala si protejarea informatiilor clasificate. Hotararea se comunică străinului, precum şi, dacă instanţa dispune declararea ca indezirabil, Inspectoratului General pentru Imigrari, pentru a fi pusă în executare. Dreptul de şedere a strainului încetează de la data pronuntarii hotararii prin care acesta a fost declarat indezirabil.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră