CAZ ȘOCANT în Suceava. Fată de 15 ani, îmbătată și violată de doi minori și un fost primar

13 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
CAZ ȘOCANT în Suceava. Fată de 15 ani, îmbătată și violată de doi minori și un fost primar

Potrivit informatiata.ro, fata a fost atât de băută, că nu își mai amintește decât că s-a trezit din aburii alcoolului la spitalul din Rădăuți. 

Din fișa de observație a unității medicale, unde a fost internată adolescenta, reiese că la momentul internării i s-a stabilit diagnosticul „comă alcoolică”, scrie și obiectivdesuceava.ro.

La data de 9 mai 2016, minora a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicii stabilind următoarele concluzii preliminare: "minora prezintă himen complezant ce permite raport sexual fără deflorare. Prezintă leziuni de violență care s-au putut produce prin lovire în condițiile datelor de anchetă și necesită 4 – 5 zile de îngrijiri medicale. Aspectul morfologic și dispoziția topografică a leziunilor nu sunt caracteristice constrângerii fizice sau opoziției, dar din punct de vedere medico-legal nu se exclude posibilitatea producerii lor în condițiile unui raport sexual".

Ea a declarat că a mers cu cei doi băieți la domiciliul lui Alexandru Mireuță, în vârstă de 83 de ani, fost primar al orașului Solca, unde a consumat băuturi alcoolice aduse de cel din urmă și nu-și amintește nimic din ce s-a întâmplat ulterior.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în data de 7 mai a.c., fata a fost acostată de doi indivizi, care i-au propus să meargă acasă la Alexandru Mireuță pentru a întreține raporturi sexuale contracost. Acesteia i s-a spus inițial că nu va păți nimic, urmând doar să-l inducă în eroare pe bătrân pentru a obține o sumă de bani. Cei trei minori împreună cu b[rbatul de 83 de ani au consumat băuturi alcoolice la locuința acestuia din urmă, iar apoi cei trei indivizi au întreținut relații sexuale cu minora, profitând de starea acesteia de beție.

Cercetările în acest caz au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a decis extinderea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și proxenetism.

În urma audierilor, s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, față de cei doi minori de 16 ani și 17 ani, ambii din orașul Solca, pentru comiterea infracțiunilor de „viol și proxenetism”. De asemenea, a fost reținut și Alexandru Mireuță, fiind acuzat de viol.

"Minora de 15 ani are măsura de plasament la centrul de plasament Mihail și Gavril din Solca. Sâmbătă, 7 mai, nefiind găsită la centru, a fost căutată și găsită acasă la Alexandru Mireuță. A fost transportată la spital, unde a fost internată până luni, 9 mai. Cazul a fost preluat de Poliție și cei doi tineri incriminați se află în cercetare. In prezent, fata se află în centru, sub supraveghere și a fost inclusă într-un program de consiliere", a declarat pentru Obiectiv de Suceava purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Nicoleta Daneliuc.

Minorele de la centrul de plasament din Solca au fost de-a lungul timpului victime ale proxeneților din zonă. La sfârșitul anului 2012, procurorii DIICOT Suceava au reținut cinci indivizi acuzați că racolau adolescente de la Centrul de Plasament din Solca și le obligau să se prostitueze pentru ei. Dacă fetele încercau să fugă, erau bătute și amenințate cu moartea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră