Când va funcţiona telegondola de la Straja

03 Dec 2015 | scris de Sorin Anghel
Când va funcţiona telegondola de la Straja

Numai că gospodărirea instalaţiei de transport pe cablu nu a fost una tocmai perfectă, totul fiind cauzat de birocraţia specifică statului român. În clipă de faţă nu există o societate care să administreze telegondola, o licitaţie în acest sens urmând să se desfăşoare tocmai la 27 decembrie. Turiştii nu trebuie să îşi facă griji. Potrivit lui Cornel Lungan, viceprimar al oraşului Lupeni, telegondola va funcţiona imediat ce va începe vacanţă.

“În dată de 20 decembrie vom porni gondola. Până atunci turiştii urcă cu maşinile până sus la munte”, a spus Lungan pentru www.press-media.ro. Aceeaşi sursă precizează faptul că pentru a se evita haosul din staţiune, la intrarea în Straja va exista o barieră. Astfel, turiştii care doresc să urce cu maşina pe munte trebuie să ştie că nu pot ajunge mai sus de parcarea aflată în apropierea staţiei de sus a telegondolei.

Sfârşitul acestei săptămâni este aşteptat cu nerăbdare de către schiorii din sudul Transilvaniei. La Şureanu se va putea schia pentru prima oară în acest sezon. Deocamdată vor fi deschise numai două pârtii, urmând ca întreg domeniul schiabil să poată sta la dispoziţia turiştilor în vacanţa de iarnă. Accesul spre pârtii se face numai prin Sebeş. Potrivit Ziarului Unirea, care apare la Alba Iulia, drumul spre pârtii nu se prezintă în cele mai bune condiţii. “Drumul este extrem de accidentat, în urma traficului intens de camioane cu lemne. Este imperios necesară montarea de lanţuri pe roţi, în special începând cu porţiunile de drum unde zăpada e din ce în ce mai multă. Va recomandăm să faceţi acasă o proba de montare a lanţurilor şi, odată plecaţi la drum, să va înarmaţi cu multă răbdare pentru această porţiune finală”, scrie sursa citată.
 
Administratorul domeniului schiabil intenţionează că în vara anului viitor să construiască un telescaun care să facă legătură cu oraşul Petrila, situat în judeţul Hunedoara. Astfel, turiştii care vor ajunge pe Valea Jiului vor avea la fel de multe oportunităţi de a schia cum sunt şi pe Valea Prahovei. Pe lângă Şureanu, iubitorii sporturilor de iarnă ar mai putea merge la Voineasa, în Parîng şi la Straja.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră