București, orașul cel mai vulnerabil în cazul unui mare cutremur

01 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
București, orașul cel mai vulnerabil în cazul unui mare cutremur

Bucureștiul este cel mai vulnerabil în cazul unui mare cutremur deoarece are foarte multe clădiri expertizate cu risc seismic, mai ales în categoria 1, a declarat şeful IGSU, Daniel Dragne.

"Cele aproape 200 de clădiri, 175, 172 după alte surse, reprezintă un element îngrijorător pentru noi, pentru că o clădire nu numai prin simplul fapt că se prăbușește reprezintă un risc, vă dați seama că în astfel de situații, la un dezastru, se blochează căile de acces către acele construcții, e vorba de panica instalată pentru populație, care încearcă să iasă din zonele afectate, ceea ce din punct de vedere al traficului creează uneori imposibilitatea de a ajunge la aceste construcții", a declarat Daniel Dragne, conform agerpres.ro.

Întrebat ce lipsește în prezent, în cazul producerii unui cutremur de proporții, șeful IGSU a spus că o mai mare conștientizare din partea părților implicate a ceea ce înseamnă gravitatea producerii unui astfel de cataclism.

"Toate instituțiile implicate, pentru că aici, când vorbim de un dezastru, de un cutremur — este determinat o dată de starea clădirilor din punct de vedere constructiv, vorbim de implicare începând de la asociațiile de proprietari până la structurile centrale ale statului. Avem posibilitatea să intervenim, dar este evident că nu vom putea face, această instituție, absolut totul. Nu vom putea fi în 10 — 12 locuri în același timp, în același moment. Există niște timpi în care vom interveni", a explicat Dragne.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră