Bogdan Olteanu: Doresc o achitare, ca să reîncep viaţa normală. Voi transmite cât mai rapid demisia mea din BNR

30 Iul 2016 | scris de Cristi Semeghin
Bogdan Olteanu: Doresc o achitare, ca să reîncep viaţa normală. Voi transmite cât mai rapid demisia mea din BNR

Olteanu a fost lăsat să plece din Arestul Poliţiei Capitalei după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DNA joi noapte, pentru 24 de ore, el urmând să stea 30 de zile în arest la domiciliu, după decizia instanţei supreme.

Olteanu a spus că această perioadă este una foarte grea pentru el şi speră ca dosarul în care este acuzat să se finalizeze cât mai repede cu o achitare, ca să poată avea o viaţă normală.

Bogdan Olteanu a adăugat că, având în vedere punerea sa sub acuzare, onoarea şi respectful faţă de BNR îi cer să transmisă cât mai rapid conducerii băncii demisia sa din funcţia de viceguvernator.

El a susţinut că este nevinovat şi că urmează să îşi susţină cauza în justiţie.

Instanţa supremă a respins, vineri seară, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu şi a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, contestaţia urmând să se judece la un alt complet al instanţei supreme.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat că a contestat deja decizia instanţei supreme şi a susţinut că se aştepta la cel mult control judiciar, raportat la ceea ce este în dosar. El a spus că nu ”prieteniile cu mogulii” au determinat situaţia în care se află Olteanu, ci ”o anumită conjunctură”.

”Faptul că se face o asociere toxică între aceste două persoane (n.r. - Bogdan Olteanu şi Sorin Ovidiu Vântu) este total eronat pentru că, dacă această asociere şi relaţie ar fi doar cu acest mogul, atunci aţi avea dreptate. El s-a întâlnit cu toate persoanele implicate în presă, cu toate persoanele care contau efectiv pe scena politică, lucru pe care l-a declarat din start, niciodată nu a negat că s-a întâlnit cu acea persoană sau cu altele”, a mai spus avocatul Florin Durgheru.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră