Nou-născut de zece zile, abandonat lângă un tomberon al Mănăstirii Bic

07 Aug 2016 | scris de Cristi Semeghin
Nou-născut de zece zile, abandonat lângă un tomberon al Mănăstirii Bic

De necrezut, un bebeluș de numai zece zile, a fost părăsit în apropierea unui tomberon, probabil de cea care i-a dat viață, cu aceeași lejeritate cu care se aruncă un ambalaj. Da, există persoane care pot trăi liniștite, cu o conștiință la fel de limpede ca a unui copil, chiar și după ce au comis cele mai abominabile fapte!


Întâmplarea, relatată de graiulsalajului.ro, s-a petrecut vineri, în incinta mănăstirii Bic, din Șimleul Silvaniei.

Nou-născutul, o fetiță, a avut zile, a fost auzit plângând de una dintre maici.
"Măturam prin curte și am auzit un plânset. Am fugit de îndată jos la poartă să văd ce se întâmplă. Lângă tomberonul de la intrare era un copil, o fetiță. înfășurată în haine curate și imbracată frumos. Am plâns în hohote când am văzut-o", a povestit reporterilor măicuța Teodora. cea care a descoperit copilul.


Măicuțele au mărturisit că văd în această întâmplare o minune și au făcut apel la autorități să o primească în îngrijire.
"E un dar divin. E postul Fecioarei Maria și cred că e un dar de la Dumnezeu. Noi vrem să păstrăm copilul și să-l botezam Maria, pentru că este un dar de la Sfânta Fecioară Maria. Vă rog cu lacrimi pe toți să faceți apel la autorități să ne lase copilul la mănăstire, pentru că aici avem un centru pentru copii unde avem grija de ei. Copilul trebuie să rămână la mănăstire pentru ca este un dar sfânt", a declarat stareța mănăstirii jurnaliștilor.

Bebelușul este internat la secția de neonatologie a Spitalul Orășenesc "dr. Ioan Puscas" din Șimleul Silvaniei iar măicuțele de la Bic merg zilnic la spital pentru a-l vedea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră