Azi, totul se plătește! Motivul pentru care un mormânt a fost săpat în mijlocul câmpului și nu în cimitir (VIDEO)

27 Ian 2016 | scris de Cristi Semeghin
Azi, totul se plătește! Motivul pentru care un mormânt a fost săpat în mijlocul câmpului și nu în cimitir (VIDEO)

Întâmplarea din comuna doljeană Tălpaș, relatată de Digi 24, pare decupată dintr-o nuvelă suprarealistă, dar, din nefericire pentru noi toți, e perfect adevărată.

Preotul bisericii ortodoxe din comuna, Nicolaie Boiangiu, a refuzat să aprobe îngroparea unei femei, deși aceasta avea un loc de veci cumpărat în cimitirul din localitate, motivând că decedata renunțase la religia ortodoxă în favoarea celei baptiste.

În disperare de cauză, rudele decedatei au solicitat primăriei avizul pentru înhumarea femeii chiar în mijlocul unui câmp.

Evenimentul a declanșat o mare animozitate în rândul comunității, mulți localnici reclamând faptul că soluția de compromis nu a fost cea mai bună, că mormântul sperie copiii ce trec în drum spre școală, că nu mai pot fi efectuate lucrări agricole în zonă și că este o impietate pentru persoana decedată.

Reporterii Digi 24 au încercat să obțină și punctul de vedere al celui care a declanșat situația de criză, preotul comunei.
Stupoare, în locul exprimării unui punct de vedere, echipa tv a obținut confirmarea faptului că preotul știe cum să profite de situație și să-și vândă imaginea.
"Dumneavoastră ne faceţi o donaţie, ca să puteţi să faceţi un reportaj foarte bun, cu care să avem rating şi să strângeţi bani. Altfel nu. Pentru că ştiţi cum e în ziua de azi, totul se plăteşte”, a declarat Nicolaie Boiangiu, preotul comunei Tălpaș.

Dacă este să faci o trecere sumară peste principalele teze și principii ale oricărei religii moderne, toate, dar absolut toate, sunt în slujba binelui, ce i-o costa și pe cei care slujesc să-l și facă, nu numai să-l propovăduiască, e din ce în ce mai greu de precizat.
Poate explicația să fie cea pe care a dat-o preotul comunei: "în ziua de azi, totul se plătește!"...

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră