Austria pune capăt izolării nevaccinaților

26 Ian 2022 | scris de M.N.
Austria pune capăt izolării nevaccinaților

Izolarea din Austria pentru persoanele care nu sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului se va încheia luni deoarece presiunea asupra spitalelor s-a diminuat, a anunțat miercuri guvernul.

Noile infecții zilnice cu coronavirus sunt în creștere, cauzate de varianta extrem de contagioasă Omicron atingând un nou record de peste 30.000 miercuri, a declarat ministrul Sănătăţii Wolfgang Mueckstein într-o conferinţă de presă, adăugând că în următoarele două săptămâni vor atinge vârful de la aproximativ 35.000 până la 40.000.

Cu toate acestea, rata de ocupare a paturilor de spital și de terapie intensivă a scăzut. „Am ajuns la concluzia că blocarea persoanelor nevaccinate din Austria este justificabilă doar în cazul amenințării unei supraîncărcări iminente a capacității de terapie intensivă”, a spus Mueckstein la o conferință de presă, adăugând că experții nu mai consideră că este necesar.

Din 15 noiembrie, cei care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului au fost izolați, ceea ce înseamnă că li se permite să-și părăsească casele doar dintr-un număr limitat de motive, cum ar fi cumpărăturile de produse esențiale sau munca.

Măsura, care a fost suspendată de Crăciun, a fost criticată ca fiind foarte greu de aplicat.

Deși această restricție privind circulația lor va fi ridicată, celor nevaccinați li se va interzice în continuare să participe la o serie de activități de agrement, inclusiv să mănânce în restaurante sau să cumpere articole neesențiale, ca parte a eforturilor guvernamentale de a crește rata de vaccinare, care se numără printre cel mai scăzute din Europa de Vest.

Sursa: Reuters

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră