UPDATE. ANM: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină până duminică seara

14 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. ANM: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină până duminică seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a reînnoit duminică informarea meteo privind instabilitatea atmosferică accentuată. Conform meeteorologilor, în special în după-amiaza şi în primele ore ale serii de duminică, 14 mai, vor mai fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile centrale, nord-estice şi local în cele sudice.

Se vor semnala averse ce pot avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi pe spaţii mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30...35 l/mp.

ANM a anunţat vineri că până astăzi, la ora 21.00, în majoritatea zonelor ţării, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră