Ajutor de 1.500 de lei net, familiilor de tineri de la... Primăria Bucureştiului!

15 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Ajutor de 1.500 de lei net, familiilor de tineri de la... Primăria Bucureştiului!

Primăria Capitalei intenţionează să acorde un stimulent de 1.500 de lei net fiecărei familii de tinerii care se căsătoresc. Beneficiarii trebuie să îndeplinească şi nişte condiţii: unul dintre soţi să fie la prima căsătorie, cel puţin unul dintre ei să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, cel puţin unul dintre soţi să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Dacă sunt întrunite condiţiile, unul dintr soţi depune  la sediul CTMB (Centrul de servicii comunitare integrate pentru tineri al municipiului Bucureşti) o cerere şi copie a certificatului de căsătorie, în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei.  

Dacă nu este îndeplinit criteriul privitor la vârstă , respectiv ca unul dintre soţi să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani, stimulentu în bani poate fi acordat numai cu avizul primarului general. 

„Conform datelor furnizate de Institului Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015, vârsta media a soţilor la căsătorie a înregistrat o creştere semnificativă, respectiv, dacă în 2010 bărbaţii se căsătoreau la o vârstă medie de 32,6 ani, iar femeile la o vârstă medie de 25,8 ani, în anul 2015 vârsta medie a fost de 34,5 ani la bărbaţi, respectiv 31,6 ani la femei”, se prcizează în expunerea de motive a proiectului. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră