Caz grav de malpraxis la Spitalul de Arși din București. O femeie a murit în urma unei transfuzii greșite

13 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Caz grav de malpraxis la Spitalul de Arși din București. O femeie a murit în urma unei transfuzii greșite

Potrivit Digi24, este vorba despre o pacientă care a fost internată pe 13 iunie la Spitalul de Arși, după ce a fost mușcată de câine.

Femeia avea carnea sfășiată de pe membre și a intrat în șoc hemoragic imediat, având nevoie o transfuzie cu sânge. Pacienta avea grupa de sânge B3, dar i s-a administrat sânge pentru grupa A2, intrând în șoc, asemănător celui de septicemie.

Medicii au determinat imediat sursa problemei, dar nu s-a mai putut face nimic. Femeia a murit în 20 iunie.

Ministerul Sănătății a confirmat că este vorba despre un caz de malpraxis.

"Incidentul a fost în data de 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie. Este vorba despre o femeie în vârstă. În urma transfuziei femeia a intrat în șoc postransfuzional", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

El a precizat că ministerul a dispus Inspecției Sanitare efectuarea unui control, în urma verificărilor fiind suspendată activitatea unității de transfuzii a spitalului.

"Am dispus controale Inspecției Sanitare, am tras concluzii și am suspendat activitatea unității de transfuzii. În acest moment, dacă un pacient are nevoie de transfuzie trebuie să se ia legătura cu Centrul de transfuzii București pentru ca specialiștii acestuia să vină să le facă testele de grupă și să le livreze sângele numai pentru acel pacient. Activitatea unității de transfuzii de la Spitalul de Arși a fost suspendată din cauză că aceasta funcționa fără autorizare. Controlul a avut loc pe 1 iulie. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Citește și:

Dr. Doina Goșa: La Spitalul de Arși, asistenta nu a efectuat cel de-al doilea test obligatoriu înainte de transfuzia de sânge

Ministerul Sănătății: La Spitalul de Arși a fost suspendată funcționarea unității de transfuzii

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră