Primul angajat român despăgubit pentru că a fost hărțuit la locul de muncă!

02 Iul 2016 | scris de Cristi Semeghin
Primul angajat român despăgubit pentru că a fost hărțuit la locul de muncă!

Relația dintre angajator și angajat nu trebuie să fie o mare dragoste, ci doar una în care ambii parteneri ar trebui să se respecte, conform contractului încheiat. Totuși, de multe ori, angajatorul profită de orice slăbiciune a celui angajat, care de cele mai multe ori este de genul celui care nu știe să zică niciodată "NU!", și care ajunge în situația de a trăi pentru a munci, nu, așa cum e firesc, a munci pentru a putea trăi.

Tribunalul București a admis, în premieră pentru țara noastră, o acțiune în instanță privind hărțuirea unui angajat la locul de muncă și a obligat angajatorul, Orange România, la plata unor daune morale către acesta, în valoare de 45,000 de lei, informează News.ro.

Radu Teodor Popescu este numele celui care a chemat în judecată Orange România pentru hărțuire la locul de muncă.
Cererea de chemare în instanță are 67 de pagini, alte 300 fiind depuse ca probe în favoarea sa.

Printre cele mai aberante solicitări ale fostului angajator se numără cea prin care i s-a solicitat aducerea de urgență a unui certificat medical, amenințat fiind că în caz contrar va fi cercetat disciplinar, în condițiile în care era internat în spital, aflându-se sub perfuzii.

O altă șicană a angajatorului, menționată în chemarea în judecată, s-a produs în momentul în care întregul departament în care lucra Radu Teodor Popescu a fost anunțat că urmează să facă o deplasare în Polonia, iar, în ultima clipă, după ce biletele de avion fuseseră cumpărate, acesta a fost anunțat că nu face parte din acest grup.

Conform News.ro, reprezentanții Orange România au declarat că respectă legislația în vigoare și că urmează să folosească toate căile de atac legale împotriva acestei decizii.

Citeşte şi:

Mister, ladi, ȘOUMI DĂ MANI! - manual de alba-neagra pentru nevorbitorii de limba engleză

Studiu cu rezultat HALUCINANT! Ce folosesc acum tinerii în loc de PREZERVATIV

Liderul Al-Qaida anunță TEROARE și DISTRUGERE. Ayman al-Zawahiri ameninţă printr-un mesaj video

PERLE la Evaluarea Națională: Poetul bagă repetiții când nu mai știe ce să scrie, de exemplu "scuturându-le, scuturându-le"

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră