Pe lângă plopii fără soţ... Locul în care Dan Condrea „s-a retras“ din scenă

30 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
Pe lângă plopii fără soţ... Locul în care Dan Condrea „s-a retras“ din scenă

 

Duminica, 29 mai, s-a împlinit o săptămână de când Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa. Teoretic, într-un accident rutier. Practic, iţele cazului se încurcă de la o zi la alta, fiind vehiculate mai multe ipoteze. Sinucidere, reglare de conturi, accident sau înscenare a morţii patronului de la Hexi Pharma? De duminică, locul în care Dan Condrea şi-a pierdut viaţa- undeva între Buftea şi Corbeanca, satul Tamaş- a devenit unul dintre cel mai mediatizat din România. La fel şi plopul de care s-a izbit maşina patronului Hexi Pharma. Copacul a fost filmat şi fotografiat din toate unghiurile posibile. De ce a fost atât de puţin „ştirbit“ când maşina patronului Hexi Pharma arăta apocaliptic după accident , iar el a ajuns complet desfigurat? 

Dacă nu ai cunoaşte însă povestea ultramediatizată şi dacă nu am fi fost martori la toate interpretările posibile şi imposibile, ajungând la locul cu pricina, nimic nu anunţă că vorbim despre unul dintre cele mai zgomotoase scandaluri post-decembriste. Lângă copac, un bucheţel de flori albe şi vreo două lumânări răsturnate. Nimic deosebit care să te facă să crezi sau măcar să îţi poţi imagina că în acel loc- până duminică total necunoscut de cei mai mulţi dintre noi- a murit un om care ar putea da peste cap ierarhia puterii din România. Nu sunt nici măcar lumânări aprinse. Pare un accident demult uitat... Nicidecum un caz în care se aşteaptă să se facă lumină, în centrul lui fiind un personaj extrem de controversat ale cărui afaceri poartă povara multor morţi „diluate“ însă de-a lungul timpului.  

copac 22

Reamintim că duminică patronul Hexi Pharma şi-a pierdut viaţa după ce s-a lovit cu maşina  de trei copaci si a ajuns la 40 de metri de carosabil. De atunci, s-au început, aşa cum ne-am obişnuit, anchete şi anchetuţe. Cine avea interes să moară Dan Condrea? Cui folosea moartea acestora, au spus unel voci? Alţii au vehiculat ideea că patronul Hexi Pharma ar fi bine mersi pe undeva prin Caraibe, râzând copios de toată scebarita din ţara noastră. 

 

CITIŢI ŞI: Cel mai mare scandal post-decembrist. Ultimele 28 de zile din viaţa lui Dan Condrea

 

Până una alta, pe principiul, uite maşina lui Condrea, nu e maşina lui Condrea, procurorii, aşa spun surse judiciare, par să fi identificat maşina patronului de la Hexi Pharma care, culmea, nu ar fi apărut pe anumite camere de luat vedere. Pe cele pe pe DN1, deşi o martoră extrem de înţepată şi riguroasă în a povesti susţine că a văzut-o (n.r.-maşina lui Dan Condrea.). 

copacul Condrea 2

Aşadar, după ce patronul Condrea a fost îngropat pe repede înainte la mai puţin de 48 de ore de la deces - s-a mers pe încredere şi pe faptul că l-a recunoscut soţia- iată că întrebările rămân aceleaşi: asasinat, reglare de conturi, accident sau înscenare a morrţii lui Dan Condrea? Până atunci, un lucru ştim sigur: pe lângă plopii fără soţ....

 

CITIŢI ŞI: Mircea Badea lansează o nouă ipoteză despre moartea lui Dan Condrea

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră