Acesti miliardari americani si donatiile lor galactice.Zuckenberg plaseaza peste 40 de miliarde de dolari intr-o fundatie

02 Dec 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Acesti miliardari americani si donatiile lor galactice.Zuckenberg plaseaza peste 40 de miliarde de dolari intr-o fundatie

 

Cei doi, originali si unici,isi folosesc averea in cel mai neasteptat mod cu putinta:ii ajuta pe altii.

 

Mark Zuckenbrg,inventatorul Facebook, a anuntat ca-si va plasa 99% din actiunile pe care le detine la Facebook-valoreaza cam 45 de miliarde de dolari- intr-o fundatie destinata unor actiuni filantropice.

 

Fundatia se va numi Chan Zuckenberg Initiative-Chan este sotia propietarului Facebook. Fundaţia va finanta actiuni de cercetare pe vindecarea bolilor, conectivitatea la Internet, construirea de comunităţi şi învăţarea personalizată.Noua fundatie isi propune sa promoveze”potentialul uman si egalitatea.”

 

De remarcat ca pana acum Mark Zuckenberg a cheltuit 1,6 miliarde de dolari cu actiuni caritabile.

 

Si Bill Gates, cel mai bogat om din lume, are o fundatie prin intermediul careia a finantat actiuni umanitare , donatiile lui find in jurul a 37 miliarde de dolari.

Daca Gates s-a retras din posturile executive de la Micrososft, Zuckenberg intentioneaza sa ramana ca seful suprem al companiei pastrandu-si o participatie de control a Facebook.

 

Presa americana scrie ca in SUA donatiile anuale pentru actiunile filantropice insumeaza incredibila suma de 350 de miliarde de dolari.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră