Adjunctul de la Rutieră: Este cel mai grav accident de când a fost deschisă Autostrada Soarelui!

05 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Adjunctul de la Rutieră: Este cel mai grav accident de când a fost deschisă Autostrada Soarelui!

„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că cauza principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri.

A mai fost un accident în lanţ în 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostradă în urma incendierii miriştilor, dar atunci a fost o persoană decedată şi aproximativ 30 de persoane rănite. Într-adevăr, numărul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de maşini implicate”, a spus comisarul-şef, potrivit news.ro.

Citeşte şi :

ACCIDENT TERIBIL pe Autostrada Soarelui: 3 morţi, peste 50 de răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU de intervenţie (VIDEO)

Accident pe A2. O parte dintre victime, transportate la spitalele din Lehliu şi Bucureşti

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanță de trei — patru metri unul de celălalt.

"Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) și vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo rutiere, respectiv la ceața foarte densă.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 a fost revizuit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, astfel că sunt trei persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de patru cum spuneau, iniţial, oficialii la primele momente ale intervenţei.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI spune că nu se mai află nicio victimă la locul accidentului, toţi răniţii fiind preluaţi de ambulanţele sosite pe autostradă.

Traficul rutier este blocat pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, în zona în care a avut loc accidentul de circulaţie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră