Sanse mari sa ploua la munte in vacanta de 1 Mai

29 Apr 2015
Sanse mari sa ploua la munte in vacanta de 1 Mai
Pe Litoral vremea va fi numai buna in vacanta de 1 Mai. Din pacate, situatie va fi exact invers in zona montana, acolo unde sunt asteptate averse de ploaie si chiar lapovita si ninsoare la peste 2.000 de metri altitudine. La Sinaia, la Balea Lac, in Masivul Paring, la Transalpina si la Borsa inca se mai poate schia.
Maine, in zona montana, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice diurne, deşi vor marca o creştere faţã de ziua anterioarã îndeosebi în masivele vestice şi nordice, se vor menţine uşor mai coborâte decât cele ce în mod normal ar trebui sã se înregistreze în acestã perioadã a anului. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales dupã-amiaza şi seara, local se vor semnala averse, în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat.
Vineri, in prima zi de vacanta, vremea va fi în general normalã sub aspect termic, dar gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua când pe arii restrânse ploi slabe, de scurtã duratã. Noaptea însã, în masivle vestice treptat nebulozitatea se va accentua şi pe arii extinse îşi vor face apariţia averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice şi izolat mai însemnate cantitativ. Vântul va avea unele intensificãri.
Sambata, vremea va fi instabilã şi se va rãci uşor faţã de ziua anterioarã. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii extinse îndeosebi ziua se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe spaţii mici, îndeosebi în zona Carpaţilor Occidentali, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate.
 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră