Inundații. Traficul feroviar între Miercurea Ciuc și Comănești va fi reluat abia dimineață

02 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Inundații. Traficul feroviar între Miercurea Ciuc și Comănești va fi reluat abia dimineață

Traficul feroviar între Miercurea Ciuc și Comănești, care a fost întrerupt din cauza aluviunilor și a apei de pe calea ferată, va fi reluat abia dimineață, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu.

La fața locului se intervine pentru îndepărtarea aluviunilor de pe calea ferată, iar decizia privind reluarea circulației vineri dimineața a fost luată de specialiștii CFR, care analizează și dacă terasamentul căii ferate nu a fost afectat. Problemele în zonă au fost cauzate de precipitațiile abundente care au provocat scurgeri de pe versanți, iar între localitățile Lunca de Mijloc și Ghimeș un podeț s-a colmatat, iar apa și aluviunile au ajuns pe calea ferată.

Trenul Regio care face legătura între Miercurea Ciuc și Comănești va circula pe ruta Miercurea Ciuc—Lunca de Mijloc și retur, iar trenul Regio Mărășești-Siculeni a fost anulat.

Alina Ciubotariu a mai spus că în cursul serii s-a reluat alimentarea cu energie electrică în localitățile Bilbor și Toplița, unde aproape 1.000 de consumatori nu au avut curent electric după ce torenții formați pe versanți au afectat mai mulți stâlpi de înaltă tensiune.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră