A mai plecat un actor: Theodor Danetti

16 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
A mai plecat un actor: Theodor Danetti

S-a născut în 1926 în orașul dunărean Corabia, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică 'I.L. Caragiale' București și a debutat la Teatrul de Stat din Baia Mare. Vreme de zece ani (1965-1975) a fost angajat al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț și apoi în capitală, la Teatrul Bulandra și Teatrul Evreiesc de Stat.

Venirea în București l-a apropiat și mai mult de film, căruia i s-a dedicat cu aceeași pasiune. Cu o disponibilitate actoricească uriașă, Theodor Danetti a fost autorul excepțional a numeroase roluri de compoziție de o inegalabilă expresivitate remarcată și de regizori străini. A lucrat cu Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iureș, Vlad Ivanov, Maia Morgenstern. Cu Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică, Adrian Pintea, Gheorghe Cozorici, Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu, Ion Cojar, și multe alte nume importante ale teatrului și filmului românesc.

Un om dedicat, discret, dar de o rigurozitate și implicare care i-au adus succesul, subliniază comunicatul Uniunii Teatrale din România. 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră