Reprezentație specială de Halloween la Teatrul Elisabeta cu „Hârca se întoarce”

23 Oct 2015
Reprezentație specială de Halloween la Teatrul Elisabeta cu „Hârca se întoarce”
„Hârca se întoarce“ va oferi spectatorilor o reprezentanție specială de Halloween. Miercuri, 28 octombrie, ora 20, la Teatrul Elisabeta, spectatorii vor avea parte de surprize – cadouri, o tombola specială si o sesiune de autografe cu actorii.

Dana Rotaru, Bogdan Talaşman, Diana Dumitrescu, Alexandru Suciu, Orest Pîslariu Ranghilof si Vladimir Drăghia vor da viață comediei cu momente muzicale „Hârca se întoarce” -- vor juca, vor cânta și vor dansa, spre deliciul spectatorilor.

„Hârca se întoarce“ este un spectacol inedit - una dintre puținele comedii de acest gen din piesajul teatral românesc. Muzica, special realizată pentru acest spectacol de actorul și compozitorul Alexandru Suciu, subliniază și dă culoare momentelor scenice. „Toate momentele muzicale din Hârca sunt extrem de bine scrise astfel încât să completeze textul vorbit, starea personajului, momentul scenic,” spune Claudia Hanghiuc, prim-solistă mezzosoprană a Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” si vocal coach-ul actorilor de la Hârca. „Am văzut un cuplu de tineri la două reprezentații successive „Hârca se întoarce” și întâmplarea a făcut să stau lângă ei de fiecare dată. La al doilea spectacol fredonau și ei partea muzicală împreună cu interpreții”, a adaugat Claudia Hanghiuc.

Inspirat din celebra „Baba Hârca” de Matei Millo, textul actual vine cu o abordare scriitoricească originala. Împreuna cu scenarista Gabi Virginia Șarga, regizorul și scenaristul Cătălin Rotaru reușește să aducă povestea în zilele noastre, propunând o transformare extrem de interesantă a personajului central – Hârca. Pe vremuri o vrăjitoare urâtă, Hârca devine acum o femeie abilă și seducătare. „Cred că este una dintre acele povești românești care poate fi repovestită în ritmul și cu limbajul zilelor noastre. Are o savoare specială, are un „ceva” ce o face repovestibilă”, spune Cătălin Rotaru. „Hârca este un personaj extrem de interesant și de complex. Într-un anume sens, nemuritor. Întodeauna au existat Hârci, indiferent de timpul în care plasăm povestea”.

Hârca (Dana Rotaru), o femeie lacomă si abila manipulatoare a slăbiciunilor celorlalți, lucrează mână în mână cu Chiosa (Vladimir Drăghia), un șmecher de cartier, un om al lumii interlope. O incitantă ocazie se naște atuni când Hârca află că atât seducătorul tânăr Vlad (Alexandru Suciu), cât și bătrânul și bogatul domn Bâzu (Bogdan Talaşman) o vrea pe tânăra Viorica (Diana Dumitrescu). Din dorinţa de a o cuceri, ambii pretendenti cer ajutorul Hârcăi. Pasiunea lor nu trece neexploatată, Hârca încercând să manipuleze lucrurile în favoarea celui care plătește mai bine. Dar goana după bani încurcă lucrurile. După un șir de peripeții și situații comice, adevărul e gata să iasă la lumină. Ce se va întâmpla cu Hârca? Dar cu Viorica? Va alege dragostea sau se va mărita cu Bâzu cel bogat? 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră