Premieră la Comedie: "Elixir", cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi.

05 Dec 2017 | scris de Alex Revenco
Premieră la Comedie: "Elixir", cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi.

Piesa "Elixir" de Eric-Emmanuel Schmitt va fi prezentată, în premieră, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, pe 9 decembrie, ora 19.30.

Este un spectacol despre nevoia prezenţei celuilalt într-o lume în care totul devine din ce în ce mai virtual. Protagoniştii nu mai au nevoie de prezentări, sunt doi mari maeştri - Maia Morgenstern şi Marius Bodochi - într-o versiune contemporană French style a "Legăturilor primejdioase" marca Eric-Emmanuel Schmitt.

" În 2009 am creat un spectacol inspirat de Quartett - adaptarea psyhedelică a lui Heiner Müller după Les liaisons dangereuses de Laclos. În 2017 am descoperit foarte proaspăta şi surprinzătoarea versiune a lui Eric-Emmanuel Schmitt. Mă interesează în aceasta noua variantă să vorbesc despre virtualizarea excesivă a relaţiilor dintre oameni, cu predilecţie dintre bărbaţi şi femei, despre separare, despre izolare, şi nu în ultimul rând despre teama de a te abandona celuilalt, într-un timp în care totul pare să îndemne la precauţie, un realism sinonim cu dezumanizarea şi o aşa-zisă "obiectivitate" sinonimă cu apatia. Un timp care pare stăpânit de frici şi angoasă. Clasicul pariu al lui Pascal, aşa cum spune unul dintre personaje, în aceasta lume din ce în ce mai emasculată de pasiuni şi conştiinţă, este încă valabil şi poate fi o soluţie.

Cu alte cuvinte, spectacolul nostru este un îndemn, care s-ar putea rezuma astfel: Nu vă fie frică să fiţi sinceri, să credeţi (în loc să nu credeţi), să aveţi constiinţă (în loc să o anulaţi), să fiţi morali (nu imorali); nu va fi teamă să iubiţi un om sau mai mulţi, pe Maria, Anca, Pierre, Veronique, George etc., în defavoarea lui Smartphone, PC, Laptop, Facebook, Whatsupp, Skype, Twitter sau a altor cyborgi... Nu vă fie teamă să fiţi UMANI....Începeţi prin a ieşi mai des, invitaţi-vă partenera/partenerul la un dans sau un vin; dacă nu aveţi, găsiţi-vă una/unul, dacă e nevoie, luptaţi-vă pentru asta, apoi faceţi dragoste... Restul vine de de la sine...” (Marcel Ţop, regizor)

Traducerea: Edith Negulici. În rolurile principale: Maia Morgenstern şi Marius Bodochi. Scenografia: Anca Cernea. Costume:Teodora Burz-Styland & D s Damat.  Regia: Marcel Ţop 

“Elixir” este una dintre cele mai noi piese scrise de Eric- Emmanuel Schmitt, ce a avut premiera la Paris în anul 2015.  Relaţii şi rezervări bilete: 021 315 91 37

 

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Teatru

Ultima oră