In memoriam George Alexandru 

24 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
In memoriam George Alexandru 

În prima zi a lui 2016, anul în care mari artişti ne-au părăsit, pleca dintre noi George Alexandru, unul dintre ultimii boemi ai Bucureștiului, un actor pentru care viața și teatrul însemnau același lucru: dăruire totală și necondiționată.

La un an de la moartea sa, Televiziunea Română şi Teatrul Nottara îi aduc un omagiu celui care între copertele primelor și ultimelor sale spectacole, a interpretat zeci de roluri în teatru și film. Pe 27 ianuarie, de la ora 18:00, Teatrul Nottara organizează la CafeNott un eveniment In memoriam, în care prieteni apropiaţi, familia sa, colegi de scenă şi cronicari vor depăna amintiri despre omul şi artistul George Alexandru. Imagini filmate din cadrul acestei întâlniri vor fi difuzate de TVR2 şi TVR HD în data de 30 ianuarie, la ora 21:20, în emisiunea „Portret In memoriam George Alexandru”, care îi este dedicată în întregime marelui actor. Totodată, telespectatorii vor avea ocazia să urmărească detalii fascinante despre George Alexandru, istorisite de nume remarcabile ale scenei româneşti, precum Diana Lupescu, Alexandru Repan, Mircea Rusu, Maia Morgenstern, Crenguţa Hariton, Ion Haiduc. Emisiunea va fi difuzată şi în reluate pe TVR2 pe 5 februarie, ora 00.30.

George Alexandru fost unul dintre acei artiști care nu au vrut să-și risipească viața prin mai multe locuri, rămânând fidel Teatrului Nottara până la capăt. A aparținut, cu toată ființa și talentul, Teatrului Nottara vreme de 30 de ani, jucând pentru prima oară pe scena din Bulevardul Magheru nr. 20, în 1985, în Olelie. Vânătorii de Fănuș Neagu, regia: Ion Cojar (profesorul său) și în Scapino de Jean-Baptiste Poquelin Molière, regia: Alexandru Dabija. 

Nu era histrion doar pe scenă, ci și în viață. Când pleca el în turneu, voia bună era asigurată. Cinic cu măsură, ironic cu gentilețe, glumele și poveștile sale erau de pomină. Era dintre acei oameni inteligenți și talentați, care fac din viață un joc de mare rafinament. Avea, ca toată lumea, și zile rele. În asemenea clipe era bine sa-l ocolești, pentru că altfel sigur cădeai în plasa farselor sale, adesea sarcastice. 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră