FURTUNA revine pe scena mare a Naționalului

24 Feb 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
FURTUNA revine pe scena mare a Naționalului

În rolul lui Prospero, Ion Caramitru, recent numit Ambasador Shakespeare, drept recunoaștere a unei cariere shakespeariene de peste 50 de ani, cu ocazia lansării în România, de către Consiliul Britanic, a programului ”Shakespeare lives”, la 400 de ani de la dispariția celui mai important creator al culturii britanice.

 

Începând cu aceste reprezentații, rolul Mirandei, deținut până de curând doar de Crina Semciuc, va fi împărţit cu o altă colegă de generaţie, Alexandra Sălceanu. Noua interpretă a Mirandei a cucerit deja atenția publicului cu alte două roluri shakespeariene, Julieta, din "Romeo și Julieta" și Hermia, din "Visul unei nopți de vară". Alte roluri notabile din palmaresul tinerei actrițe: Casandra din "Orestia" de Eschil și Lucy, într-o adaptare după "Opera de trei parale" de Brecht.

 

Spectacol de prestigiu, aplaudat în festivaluri naționale și internaționale, Furtuna de la Teatrul Național din București este o poveste fără vârstă, despre un duce detronat, devenit magicianul Prospero, și despre fiica lui, Miranda. O comedie a iluziilor, despre putere și răzbunare, în care știința lui Prospero depășește legile oamenilor, controlează natura, stăpânește duhuri și provoacă iubirea.

 

Între atuurile acestei montări captivante se numără o distribuție performantă - din care îi amintim, selectiv, pe Mihai Călin, remarcabilul interpret al lui Caliban (premiul UNITER pentru rol) și pe Istvan Teglas (în rolul Ariel), plasticitatea decorului lui Nikola Toromanov, ritmurile frenetice, umorul și emoția, învăluite toate de luminile unui artist al light designului, Chris Jaeger.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră