Festivalul de Teatru Caracal va înflori în mai

22 Mar 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Festivalul de Teatru Caracal va înflori în mai

Și așa, de cinci ani încoace, oltenii din Caracal au anul împărțit în două: o jumătate de an discută și comentează festivalul care a trecut, iar în cealaltă jumătate de an își dau cu presupusul despre festivalul ce va să vină. Anul ăsta, însă, motivele de bucurie sunt și mai mari căci, la o săptămână de la marea sărbătoare religioasă a Învierii Domnului (1 Mai), pe data de 8 Mai are loc marea sărbătoare culturală a începerii Festivalului de Teatru Caracal – Teatrul Ștefan Iordache – ediția a VI-a in memoriam George Constantin (8-14 mai 2016). Organizatori sunt Mișcarea de Rezistență, Consiliul Local și Primăria municipiului Caracal și Consiliul Județean Olt.

Așadar, după Săptămâna Mare a Paștelui va urma Săptămâna Mare a Culturii, când spiritul marelui actor George Constantin va fi „înviat” prin piesele jucate pe scena teatrului și prin aplauzele oferite actorilor de generosul public oltean. În preajma unui public atât de cald, actorii parcă nici nu mai joacă piese de teatru, ci pagini și întâmplări de viață, interacționând atât de bine cu cei din sală, încât emoțiile actului artistic devin comune. Actori și spectatori: ei constituie piesa! La final, răsplata e comună. Și unii și alții aplaudă, și unii și alții fac reverențe.

Se știe că Teatrul din Caracal nu este un teatru al elitelor urbei, ci este un teatru al tuturor locuitorilor, de la cei mai tineri spectatori până la cei mai în vârstă, care vin sprijinindu-și bătrânețile în baston, dar vin! Deși încă n-au înflorit teii, la Caracal, în Mai, va înflori cultura! Va fi o săptămână a răsfățului sufletului, inimii și minții! Veniți la teatru, oameni buni!

Alte stiri din Teatru

Ultima oră