Actorii Teatrului LUNI de la Greenhours renunţă la premieră pentru a veni la miting

04 Feb 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Actorii Teatrului LUNI de la Greenhours renunţă la premieră pentru a veni la miting

Premiera spectacolului „Înaintea Erei Noastre”, care ar fi trebuit sa se întâmple duminică, a fost amânată pentru că actorii au decis că au lucruri mult mai importante de făcut.

„Duminică, 5 februarie a.c. companiile teatrale independente, Teatrul LUNI & Frilensăr, aveau în plan avanpremiera spectacolului: Înaintea Erei Noastre. Dar pentru că zilele acestea avem în vedere viitorul, adică încercarea de a înlocui "era lor" cu "Era Noastră", iar asta se petrece și se decide în stradă, artiștii Frilensăr și Teatrul LUNI au hotărît amînarea evenimentului.”, arată un comunicat ar artiştilor.

<<Trăim timpuri Înaintea Erei Noastre și considerăm că teatrul nu poate fi indiferent la puternicele manifestări ale societății civile în apărarea democraţiei participative. Numele "Frilensăr" este despre libertate, despre respect și despre asumarea până la capat a valorilor în care credem. Considerăm normal să ne alăturăm "protestului străzii", ca formă viabilă de muncă-luptă împotriva unui regim care forțează limitele legii dincolo de limitele bunului simț. Suntem încă Înaintea Erei Noastre, iar în asemenea condiții, dacă publicul nostru este în stradă, acolo vom fi și noi.

În consecință, am decis să amânăm avanpremiera avanpremierei din week-end pentru mai încolo, când, sperăm, lucrurile vor evolua înspre normal, în Era Noastră.

Hai la protest!>>

Alte stiri din Teatru

Ultima oră