A început Stagiunea Culturală la Grand Cinema & More. Ce avem de văzut?

30 Sep 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
A început Stagiunea Culturală la Grand Cinema & More. Ce avem de văzut?

Teatru, musical, balet, concerte – stagiunea culturală la Grand Cinema & More este abia la început și promite multe pentru toamna lui 2016 și primăvara lui 2017.

Anul acesta, Grand Cinema & More continuă o colaborare devenită tradiție. Cele 7 spectacole din stagiunea 2016-2017 a Teatrului Bolshoi vor putea fi urmărite, în transmisiuni live și înregistrate, pe ecranele cinematografului, într-un program care cuprinde spectacole clasice, puneri în scenă emblematice ale teatrului și o seară dedicată coregrafiei contemporane. Astfel, iubitorii de cultură vor putea urmări, pe ecranele cinematografului, Epoca de aur (16 octombrie), Fluxul luminos (6 noiembrie), Spărgătorul de nuci (18 decembrie), Frumoasa adormită (22 ianuarie), Lacul lebedelor (5 februarie), O seară contemporană (19 martie) și Un erou al timpurilor noastre (9 aprilie).

Transmisii exclusiv LIVE

În completarea stagiunii culturale, Grand Cinema & More găzduiește și transmisiuni exclusiv live ale celor 10 reprezentații The Metropolitan Opera. Cea de-a 11-a ediție The Met: Live in HD se deschide cu o nouă adaptare a operei Tristan și Isolda (8 octombrie), care o aduce în scenă pe soprana Nina Stemme, în cea mai apreciată intepretare a rolului Isoldei. Stagiunea continuă cu Don Giovanni (22 octombrie), Iubirea la distanță (10 decembrie), Nabucco (7 ianuarie), Romeo și Julieta (21 ianuarie), Rusalka (25 februarie), La Traviata (11 martie), Idomeneo (25 martie), Eugene Onegin (22 aprilie) și Der Rosenkavalier (13 mai).

Crăciunul cu Andre Rieu

Seria de concerte a acestui an se încheie cu transmisiunea Crăciunul cu André, din data de 19 noiembrie, un eveniment festiv anual ce îi aduce împreună pe André Rieu, orchestra Johann Strauss și numeroși invitați speciali. Pentru fanii prezenți în cinematografe, André va oferi și un tur live al orașului său natal în timpul pregătirilor de iarnă, iar, pentru aceștia, spectacolul se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, moderată de gazda CinemaLive, Charlotte Hawkings.

andre rieu

Microstagiuni ale musicalului My Fair Lady

De departe, cea mai amplă producție care îi așteaptă pe toți iubitorii de spectacol în cinematograf este punerea în scenă a musicalului „My Fair Lady”. Spectacolul revine, pe 13, 14, 15 și 16 octombrie, iar mai apoi pe 8, 9, 10, respectiv 11 decembrie într-un montaj impresionant, aparținând regizorului Răzvan Ioan Dincă. La reușita acestei adaptări au lucrat împreună peste 90 de actori, muzicieni și dansatori, sub coordonarea unei echipe internaționale de creație, din care fac parte scenograful Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregrafa Violeta Dincă, dirijorul Daniel Jinga și Daniel Klinger, unul dintre cei mai buni designeri de lumini din România.

Piese de teatru, programe pentru copii

În programul cinematografului se regăsește, și anul acesta, pieasa de teatru Panică la Operă, „Lend me a Tenor”, scenariul scris de Ken Ludwig care i-a stat la bază, fiind una dintre cele mai de succes piese americane ale anilor ‘80, reînviată pe Broadway în 2010. În București, piesa poate fi urmărită pe 22 septembrie, pe 12 și 26 noiembrie, respectiv pe 15 decembrie, într-o adaptare autohtonă semnată de regizorului Răzvan Săvescu.

Nu în ultimul rând, stagiunea 2016 – 2017 păstrează o secțiune dedicată spectacolelor pentru copii, prin continuarea colaborării cu Teatrul de Animație Țăndărică și noua asociere cu Opera Comică pentru copii. Cei mici sunt așteptați cu piese de teatru nemuritoare precum Ursul păcălit de vulpe, Lampa lui Alladin și Punguța cu doi bani. Întregul calendar al reprezentațiilor din această stagiune, dar și posibilitatea de a rezerva bilete sunt disponibile pe www.grandentertainment.ro.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră