Elegii vizuale la Noaptea galeriilor

26 Sep 2016 | scris de Alex Revenco
Elegii vizuale la Noaptea galeriilor

Teatrul Evreiesc de Stat se alătură evenimentelor speciale în cadrul proiectului Noaptea galeriilor, aflat la a 10-a ediție, aducând în atenția publicului expoziția de fotografie și video – Elegii vizuale.

Vor expune Manuela Marcovici (România) și Miri Mor (Israel), curator Carmen Iovițu. „Elegii vizuale combină povestiri familiare și poeme / legende vizuale cu scopul de a atrage privitorul într-o lume ciudată, teatrală (și incomodă). Aceste povești investighează fie o pierdere recentă, o dramă recentă povestită prin repetiții vizuale, fie se raportează la o pierdere atemporală, invitând privitorul să pornească într-o astfel de călătorie idealistă, romantică și amețitor empatică. Prin elegiile lor vizuale si personale, fiecare dintre cele două artiste construiește un prototip de emoții și îndoieli, ceea ce duce la un moment puternic, un moment cheie de durere și furie care pornește sau dezactivează starea mentală a privitorului.” (Carmen Iovițu)

Vernisajul expoziției va avea loc pe 30 septembrie 2016, ora 19:00, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane din strada Tache Ionescu, nr. 4. Expoziția Elegii vizuale va fi găzduită de Biblioteca Metropolitană în perioada 30 septembrie – 7 octombrie 2016. Intrarea este liberă.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră