Yahoo! a fost spart. SUTE DE MILIOANE de conturi, expuse!

22 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Yahoo! a fost spart. SUTE DE MILIOANE de conturi, expuse!


Yahoo! este unul dintre site-urile cele mai vizitate din lume, scrie Le Figaro.
Site-ul american a publicat joi seară un comunicat care confirmă informaţiile difuzate anterior de site-ul Recode. „Am verificat posibilitatea ca informaţiile utilizatorilor noştri să fi fost furate la finele lui 2014”, explică firma americană. „Credem că este un atac din partea unei entităţi care are legătură cu un stat", se arată în comunicat.
Peste 500 de milioane de conturi au fost compromise. Utilizatorii afectaţi au fost avertizaţi de Yahoo! Toţi sunt rugaţi să îşi schimbe parolele.
Compania colaborează cu autorităţile americane pentru a ancheta acest atac.
O veste extrem de proastă pentru utilizatorii care deţin o adresă de mail la acest portal, dar şi pentr Yahoo!, a cărui vânzare către operatorul Verizon, pentru 4,8 miliarde de dolari, este în curs, scrie L’Express.
Informaţiile furate sunt nume, adrese de mail, numere de telefon, date de naştere, parole, întrebări de securitate şi răspunsurile lor, precizează compania. Ancheta nu a dovedit că parole în clar sau informaţii bancare ar fi fost compromise, mai spune aceasta.
Recode afirma că un fişier, vândut cu 1.800 de dolari pe piaţa neagră, conţinea elemente de identificare, parole uşor descifrabile şi informaţii personale precum adrese de mail alternative şi data naşterii.
Site-ul Motherboard a fost primul care a invocat această piratare în august, vorbind atunci despre 200 de milioane de conturi compromise, dar Yahoo! nu s-a pronunţat atunci privind autenticitaea informaţiei. Aceste date ar proveni se presupune de la o piratare comisă în 2012. Yahoo! vorbeşte despre un furt datând de la finele lui 2014, scrie lexpress.fr.
Anul 2012 a fost unul negru pentru securitatea informatică şi furtul de date. Circa 117 milioane de conturi LinkedIn, 68 de milioane de parole Dropbox şi 43 de date de identificare Last.fm au fost furate în acel an. În 2013, 417 milioane de conturi MySpace au fost compromise. În general, fişierele sunt exploatate prima oară de piraţi, apoi scoase la vânzare.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră