Vă plac manechinele din vitrine? Ei bine, nu sunt modele de urmat, spun cercetătorii

03 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Vă plac manechinele din vitrine? Ei bine, nu sunt modele de urmat, spun cercetătorii

Un nou studiu a ajuns la o concluzie tulburătoare, dar deloc surprinzătoare. Manechinele expuse în magazinele de haine au aceleași dimensiuni ca femeile grav subponderale, relatează uk.style.yahoo.com.

Cercetătorii au măsurat manechine de sex masculin și feminin, din mai multe magazine din Liverpool și Coventry, Marea Britanie. Ei au descoperit că fiecare manechin de sex feminin era „ultra-subțire“, concluzionând că astfel de măsuri ar fi „nesănătoase“ la oameni.

Cu toate acestea, doar 8% dintre manechinele de sex masculin au fost clasificate ca subponderale, conform studiului publicat în Journal of Eating Disorders. Deși unele branduri cunoscute de modă spun că folosesc manechine cu dimensiuni mai mari, cercetătorii nu au descoperit nici o dovadă în acest sens în magazinele vizitate.

Dr. Eric Robinson, conducătorul studiului, consideră că manechinele au o influență directă asupra creșterii numărului cazurilor de tulburări de alimentaţie în Marea Britanie. „Desigur, nu susţinem că prin modificarea dimensiunilor manechinelor din magazine se vor rezolva de la sine problemele legate de imaginea propriului corp“, a mai spus el.

„Ceea ce spunem, în schimb, este că prezentarea unor siluete feminine ultra-subțiri este de natură să consolideze idealul unui corp nepotrivit și irealizabil, iar noi, ca societate, ar trebui să luăm măsuri pentru a opri acest tip de promovare a siluetei ideale. Nu există nici o scuză pentru utilizarea în continuare a manechinelor descărnate“, a conchis cercetătorul.

Topshop, un retailer britanic multimarcă de haine, încălţăminte, produse de machiaj şi accesorii, a intrat recent în vizor pentru expunerea unor manechine extrem de subțiri, care se presupune că au fost interzise în 2015.

sursa foto: uk.style.yahoo.com

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră