Un obiect misterios din aur, de 8,5 Kg, descoperit în Israel

22 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Un obiect misterios din aur, de 8,5 Kg, descoperit în Israel

Obiectul, care valorează peste 200.000 de euro, dacă este din aur pur, deşi pare că ar fi suflat cu aur, a fost descoperit de un angajat al cimitirului. „Obiectul suspect” era zidit într-o clădire veche a cimitirului. El a fost scos la iveală în urma unei explozii controlate. Nu au fost date detalii despre cimitir şi clădirea în care a fost găsit obiectul.

"Obiectul a fost ridicat de inspectorii de la Autoritatea pentru Antichităţi pentru a fi analizat. Oricum, arheologii spun că nu au mai întâlnit niciodată un asemenea obiect", afirmă IAA într-o declaraţie de presă. Obiectul arată ca un baton, cu cîte o sferă la fiecare capăt, iar în centru are o formă eliptică. De asemenea, partea din centru este înconjurată de inele din aur.

Cercetătorii au trimis obiectul la o analiză metalurgică şi alte teste, dar tot nu ştiu ce este, cît de vechi e şi la ce era folosit. "Acum, IAA cere ajutorul publicului pentru a clarifica cum şi de ce acest obiect se afla în fundaţia unei clădiri vechi dintr-un cimitir şi la ce folosea", au spus aceştia.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră