Studiu: Alergatul nu te ajută să slăbeşti, din contră. Există însă şi o veste bună

18 Oct 2015
Studiu: Alergatul nu te ajută să slăbeşti, din contră. Există însă şi o veste bună
Dacă ai vrea să alergi ca şi când te-ai pregăti pentru un maraton, sperând că astfel mai slăbeşti, s-ar putea să te înşeli. Te va durea sufletul să afli că, de fapt, tot efortul pe care îl depui nu ajută nici un pic la subţierea taliei.

Şi veştile rele nu se opresc aici. Un studiu al unei universităţi americane, citat de metro.co.uk, arată că alergând iei în greutate, nu pierzi, mai ales dacă eşti femeie. Există însă şi o veste bună: nu e grăsime, e masă musculară.

"Nu o spun în sens peiorativ, dar alergatul a devenit accesibil tuturor ceea ce este minunat", a declarat Mary Kennedy, cercetător nutriţionist la Harvard University ăentru New York Magazine. ‘Faptul că treci linia de sosire nu înseamnă că ai alergat într-un ritm susţinut 7 zile pe săptămână. Eşti atât de preocupat să mergi mai departe încât nu te concentrezi să faci o alergare energică’, a mai spus ea. 

În studiul Harvard, realizat pe 64 de maratonişti în curse caritabile, trei sferturi dintre aceştia nu au pierdut din greutate, în timp ce şapte au luat în greutate, şase fiind femei. Şi totul s-a întâmplat după patru zile pe săptămână de antrenamente, timp de trei luni.

Mary Kennedy a adăugat că cel mai important aspect al pierderii în greutate este dieta şi că mulţi maratonişti amatori nu ard din extracaloriille pe care le-au consumat în timpul antrenamentelor. Ea a mai spus că atleţii ar putea lua în greutate ca urmare a creşterii masei musculare.

Citiţi mai multe ştiri din Ştiinţă!


 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră