Stephen Hawking avertizează: Extratereștrii pot CUCERI și COLONIZA Pământul

01 Oct 2015
Stephen Hawking avertizează: Extratereștrii pot CUCERI și COLONIZA Pământul
Pericolul descris în multe dintre scenariile science-fiction, în care oamenii sunt subjugați de o civilizație extraterestră îndeajuns de evoluată pentru a cuceri Terra fără prea mari eforturi, este mai real decât am putea bănui. Asta o declară și cunoscutul fizician Stephen Hawking care consideră că în cazul în care o civilizație extraterestră ar vizita Pământul, finalul nu ar fi unul pozitiv pentru rasa umană.

"Dacă am primi vizita unei civilizații extraterestre, întâlnirea s-ar derula la fel ca atunci când Columb a atins țărmurile Americii, iar istoria ne spune că din punctul de vedere al nativilor americani, lucrurile nu s-au desfășurat deloc bine.
O asemenea civilizație extraterestră, care ar putea călători în spațiu, poate fi asemănătoare celor nomade, care caută și colonizează planetele pe care le întâlnește în drumul ei", a declarat Hawking pentru cotidianul spaniol El Pais.

Hawking a explicat faptul că din punctul său de vedere existența unor civilizații extraterestre este deasupra oricărui dubiu.
"Creierul meu, perfect adaptat matematicii, găsește că gândul despre existența extratereștrilor este perfect rațional. Marea provocare e reprezentată de cum îmi imaginez că ar arăta", a spus omul de știință.

Hawking a ținut să precizeze, încă o dată, că este extrem de important ca rasa umană să-și stabilească drept țel principal găsirea unei planete care să o găzduiască.
"Este un risc destul de ridicat ca un dezastru să lovească Pământul, de aceea țin să avertizez asupra importanței zborurilor cosmice. Experiența m-a învățat să nu mă gândesc prea departe, ci să mă concentrez către prezent, sunt multe lucruri pe care mi le-am propus să le fac", a conchis Hawking.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră