GENIAL! Cum scapi de riduri, fără operații estetice sau injecții (VIDEO)

13 Mai 2017 | scris de Veronica Micu
GENIAL! Cum scapi de riduri, fără operații estetice sau injecții (VIDEO)

Ei bine, după zece ani de cercetări, mai mulți oameni de știință de la MIT (Institutul de Tehnologie din Massachusetts), Living Proof, Olivo Labs și Massachusetts General Hospital ne anunță că au găsit o soluție prin care putem ascunde, fără a apela la operații estetice, liftinguri sau injecții, pungile de sub ochi şi ridurile.

Potrivit news.mit.edu, cercetătorii americani au dezvoltat o substanță, un polimer pe bază de siliciu, care, aplicat pe epidermă, devine, practic, o "a doua piele", elastică, invizibilă, tânără și sănătoasă.

Testat pe subiecți umani, gelul ascunde cu succes pungile de sub ochi și hidratează pilea. Cercetătorii spun însă că polimerul poate fi folosit pentru protecția împotriva razelor ultraviolete. Mai mult, "a doua piele" poate fixa sub ea anumite medicamente sau unguente folosite în scop medical. Poate fi utilă în tratarea eczemelor, psoriazisului sau altor afecţiuni ale pielii.

"Este un strat invizibil care poate ajuta din punct de vedere cosmetic sau medical. Sunt beneficii care fac ca acest produs să fie ideal pentru om", declară Daniel Anderson, profesor asociat la Departamentul de Inginerie Chimică din cadrul M.I.T .

În cei zece ani de cercetări, oamenii de știință au creat o sută de polimeri în căutarea celui care să imite cel mai bine pielea.

"Să creezi un țesut care să imite piela este foarte dificil. Foarte mulți au încercat asta, însă nu reușit să-i ofere proprietatea de a fi flexibil, confortabil, neiritant sau elastic", explică dermatologul Barbara Gilchrest.

Foarte important este că ingredientele folosite sunt considerate sigure, toate fiind acceptate de Food and Drug Administration. În plus, studiile de până acum au demonstrat că nu dau alergii sau iritaţii.

Cum se aplică

XPL (gelul invizibil) se aplică pe față, sau pe oricare parte a corpului, urmat de o cremă, reacția celor două componente ducând la formarea unei pelicule subţiri, "a doua piele".

Potrivit cercetătorilor, epiderma artificială rezistă 24 de ore.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră