SUA testează un nou prototip de camuflaj, care face soldații invizibili

10 Mai 2015 | scris de Istvan Deak
SUA testează un nou prototip de camuflaj, care face soldații invizibili


”Așa-numitul meta-material folosit interacționează cu lumina. Echipamentul de camuflaj constituit din structuri artificiale permite soldaților să devină practic invizibili. Prototipul inventivei tehnologii Stealth este testat la ora actuală de armata americană”, notează revista germană Focus.

Firma canadiană HyperStealth Biotechnology și-a propus încă de  la înființare să dezvolte o tehnologie neobișnuită. Cu ajutorul metamarerialelor folosite, undele electromagnetice sunt deviate, iar lumina nu mai este reflectată. De obicei, undele intră în contact cu materialul și îl fac vizibil pentru ochiul uman.

Noul material are capacitatea să acopere complet obiectul și să nu permită contactul cu undele. Prototipul a fost realizat la solicitarea Armatei americane și va fi testat timp de un an. Condițiile impuse de Armată: să funcționeze fără curent, greutatea sa să nu depășească 500 de grame și să fie funcțional indiferent de condițiile de teren și vreme.

Guy Cramer, președintele executiv al companiei HyperStealth a mărturisit că prototipul de camuflaj a fost deja prezentat Armatei americane și este doar o chestiune de timp până când militarii îl vor folosi într-o situație reală. 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră