Iată perioada ideală pentru a rămâne însărcinată! Ce lună este de evitat

10 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Iată perioada ideală pentru a rămâne însărcinată! Ce lună este de evitat

În perioada 2005-2009, experții de la Universitatea Indiana din SUA au analizat peste 270.000 de sarcini și au ajuns la concluzii suprinzătoare: este mai bine să rămâi însărcinată iarna, decât vara.

Luna care trebuie evitată cu orice preț este iunie. Rata de sarcini cu probleme și nașteri premature și ratate este cea mai mare în iunie. La polul opus se află decembrie, luna în care este indicat să rămâi însărcinată.

“Iunie este o lună toxică. Bebelușii concepuți în iunie au cea mai mică rată de supraviețuire și cea mai ridicată rată de naștere prematură și sarcină complicată. În aceste cazuri apar de cele mai multe ori bebelușii cu malformații, cu organe bolnave sau lipsă”, a declarat coodonatorul proiectului, Paul Winchester, pentru The Telegraph.

Principalele două motive sunt pesticidile și vitamina D. “În lunile de iarnă, aerul nu este atât de contaminat de pesticide. În paralel, la jumătatea sarcinii este foarte important pentru femeia însărcinată să aibă acces la vitamina D, care este mai mare în lunile de primăvară”, susțin cercetătorii.

Ei atrag atenția că, deși rezultatele sunt indubitabile, viitorii părinți ar trebui să își focuseze atenția spre lucruri mai importante cum ar fi alimentația în timpul sarcinii, dar și evitarea alcoolului și tutunului, care au un efect mult mai mare asupra sănătății și dezvoltării bebelușului.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră