Cercetătorii israelieni au inventat un material-minune. Graţie lui, ecranul mobilului se va repara singur, în caz de spargere

22 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Cercetătorii israelieni au inventat un material-minune. Graţie lui, ecranul mobilului se va repara singur, în caz de spargere


Această inovaţie este rodul colaborării dintre cercetătorii de la facultatea Technion din Haifa şi de la Institutul Russell Berrie pentru nanotehnologie. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate iniţial în revista de specialitate Advanced Materials, la 9 decembrie.
Potrivit cercetătorilor, acest material revoluţionar, care dispune de captatori sensibili la presiune, la căldură şi la particule volatile, ar putea folosi în materie de tehnologie aplicabilă la ecranele tactile, dar şi să permită supravegherea şi corectarea imperfecţiunilor din circuitele electrice. Ar mai putea folosi drept « piele electronică », capabilă să supravegheze starea sănătăţii utilizatorului său.
Produsul se bazează pe noi tipuri de polimeri sintetici cu proprietăţi electrice şi chimice.
Cercetătorii afirmă că dacă materialul este avariat, acesta îşi poate reface forma iniţială în 10-30 de minute.
În cursul experienţelor de laborator efectuate, s-a constatat că în şase luni de utilizare continuă, şi chiar dacă a suferit avarii, materialul a pierdut mai puţin de 10% din capacităţile sale sensibile.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră