Imagini NASA. Un cerc misterios de piatră, descoperit pe Marte (VIDEO)

22 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Imagini NASA. Un cerc misterios de piatră, descoperit pe Marte (VIDEO)

Un "cerc de piatră" misterios a fost observat pe suprafața planetei Marte. Imaginea capturată de Roverul Curiosity de la NASA a fost prezentată pe canalul YouTube, după ce a fost remarcată de un vânător de OZN-uri, relatează Fox News.

În videoclipul YouTube, imaginea este prezentată ca "o formațiune foarte ciudată de pietre, aranjate împreună într-un cerc perfect, într-un mod ce pare foarte artificial".

 

 

Formaţiunea este "mult diferită de craterele pe care le vedem în mod normal pe Marte și pe Lună și pe celelalte planete din sistemul solar", se mai arată în videoclip. "Pare ca aceste stânci au fost aranjate în această formă circulară sau ar putea fi un fel de ruină care face parte dintr-o structură mult mai mare, probabil îngropată".

Pietrele au provocat multe comentarii pe YouTube, fără ca toți să fie convinși că acestea ar fi fost aranjate circular. "Chiar arată ca un crater pentru mine", a remarcat un comentator. "Arată ca un bolovan învechit", a scris un alt comentator. "Cercul de pe Marte este în mod evident parte dintr-un covrig", a glumit un altul.

Formaţiunile pe suprafața planetei roșii continuă să fie o sursă de fascinație. La începutul acestui an, de exemplu, vânătorii de OZN au susținut că o imagine realizată de Roverul Curiosity reprezintă un buştean vechi.

În 2015, vânătorii de OZN au pretins, de asemenea, că au identificat forma misterioasă a unei femei într-o fotografie realizată de Roverul Curiosity.

Cel mai mare rover trimis vreodată pe Marte, Curiosity, a fost lansat la 26 noiembrie 2011 și a aterizat pe Planeta Roșie la  5 august 2012.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră