Hackerii pot pirata telefoanele, laptopurile şi tabletele cu ajutorul... muzicii

15 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Hackerii pot pirata telefoanele, laptopurile şi tabletele cu ajutorul... muzicii

Un nou studiu arată că mai multe dispozitive electronice - inclusiv smartphone-urile, laptopurile şi tabletele - ar putea fi piratate atunci când utilizatorul lor ascultă muzică, relatează nme.com.

Rezultatele studiului, publicat de specialiştii în securitatea computerelor de la Universităţile Michigan şi Carolina de Sud, pun în lumină această posibilitate alarmantă, care ar putea afecta chiar şi hardware-ul încorporat în maşinile moderne.

Conform studiului, accelerometrele, un cip-senzor de mişcare care se regăseşte în multe dispozitive electronice, pot fi piratate cu ajutorul undelor sonore, prin încărcarea unui fişier "rău" cu muzică .

De asemenea, cercetătorii au descoperit că, odată piratate, dispozitivele pot fi manipulate şi, ulterior, chiar controlate. Ei au testat 20 de accelerometre, iar 75% au putut fi piratate.

Kevin Fu, de la Universitatea Michigan,autor al studiului, a comparat posibilitatea piratării accelerometrului unui dispozitiv electronic cu calităţile unui cântăreţ de operă.

“Este ca un cântăreţ de operă care atinge o notă înaltă pentru a sparge un pahar. Vă puteţi gândi la acest lucru ca la un virus muzical", a mai spus Fu.

 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră